autor:

Mihaela11

» » Retete vegetariene

Micul dejun arab- 3."Falafel"- chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 cana de boabe de naut uscate, -1/2 cana de boabe uscate de bob de gradina( fava beans), -1 ceapa de marime medie, -3 catei de usturoi, -2 linguri de faina, -2 linguri de frunza de patrunjel verde, -2 linguri de frunza de coriandru verde( sau o lingurita de coriandru uscat macinat), -1 lingurita de sare( sau dupa gust), -1/4 lingurita de piper proaspat macinat, -3/4 lingurita de chimin macinat, -2 lingurite seminte de susan, -1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar, -ulei pentru prajit

Dificultate: Medie Timp: 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta.
Se scurge apa si se dau prin masina de tocat carne; se pun intr-un bol.
Ceapa, usturoiul,frunza de patrunjel si coriandru se mixeaza intr-un blender; se adauga la pasta de naut si bob impreuna cu restul ingredientelor.
Daca pasta este prea uscata se poate adauga putina apa.
Pasta se lasa la rece 30 de minute.
Se fac din aceasta pasta chifteluţe care se prajesc in ulei fierbinte pana iau o culoare aurie, cca 3-4 minute.
Chifteluţele se pot face si cu ajutorul unei linguri speciale care se poate cumpara la magazinele de ustensile pentru bucatarie.
Se servesc cu lipie araba, cu hummus,cu sos de susan( tahini).
Falafel sunt niste chifteluţe specifice tarilor arabe care se prepara din boabe de naut si/sau boabe de bob de gradina(fava beans).
Sunt, pe departe, cea mai populara mancare araba: atat de populara incat gigantul alimentar Mc Donalds serveste acum Mc Falafel.
Se serveste la micul dejun, ca antreu inclus in “meze”, cu lipie araba sub forma de sandviciuri cu salata verde,hummus,pasta de ardei iute,muraturi si salata araba cu tahini.
Lipia araba se deschide in forma de buzunar si se umple cu falafel si salata.
Se mai fac sendviciuri cu falafel si cu cornuri.
Toate strazile oraselor arabe sunt impanzite de restaurante populare care pregatesc “hummus”, “fool “si “falafel”.
In Iordania,Palestina,Liban si Siria se prepara mai mult din naut; in Egipt mai mult din bob(favabeans).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab- 3."Falafel"- chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocanita de vinete cu ardei copti

Tocanita de vinete cu ardei copti

Curatam ceapa si o spalam, apoi o taiem julien.Taiem ardeii copti in fasii nu foarte inguste. Vinetele

15 voturi    9 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Cartofi inabusiti la tigaia dry cooker...

Cartofi inabusiti la tigaia dry cooker...

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele subtiri. In tigaia incinsa se pun 2 linguri

2 voturi    9 comentarii
10 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laurentiu Preda , 15 noiembrie 2014

    buna de unde pot cumpara aparatul de modelat falafel pe care al foloseti tu scriemi pe facebok laurentiu preda mersi

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2011

    Trebuie sa fie delicios! Am sa incerc neaparat retzeta! Felicitari si merci.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

    Adriana si Sidy va multumesc...

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Eşti maestră a prezentărilor!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Bune mai trebuie sa fie..... Dar mie imi place mult prezentarea ta ! Felul in care ai aranjat masa te imbie la bunatatile tale. Felicitari !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      imi place foarte mult cu ai prezentat...ce ceea ce ai facut...yami yami..:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Multumesc Ramo...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Absolut delicioase!!! Felicitãrii pt. tot:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

14 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana de boabe de naut uscate
  • -1/2 cana de boabe uscate de bob de gradina( fava beans)
  • -1 ceapa de marime medie
  • -3 catei de usturoi
  • -2 linguri de faina
  • -2 linguri de frunza de patrunjel verde
  • -2 linguri de frunza de coriandru verde( sau o lingurita de coriandru uscat macinat)
  • -1 lingurita de sare( sau dupa gust)
  • -1/4 lingurita de piper proaspat macinat
  • -3/4 lingurita de chimin macinat
  • -2 lingurite seminte de susan
  • -1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar
  • -ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Lucia (Chef de cuisine)

Trebuie sa fie delicios! Am sa incerc neaparat retzeta! Felicitari si merci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Legume cu paste la cuptor