Midii cu vin si busuioc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Midii cu vin si busuioc

Ingrediente

  • 1 kg midii
  • 5 catei usturoi
  • busuioc proaspat
  • 250 ml vin
  • 50 g unt
  • suc de lamaie
  • sare

Mod de preparare

In primul rand ne ocupam de midii.

Ele trebuie sa fie inchise de tot.

Cele care sunt deschise se lovesc usor cu degetul,cele care se inchid sunt bune,cele care raman deschise se arunca. :)

Se spala foarte bine sub apa rece,cu ajutorul unei sarme de bucatarie.

Topim untul intr-un wok,calim in el usturoiul tocat marunt si frunzele de busuioc.

Adaugam midiile si vinul si le lasam sub capac cca 5 minute,timp in care mai miscam wokul,fara sa ridicam capacul.

Dupa 5 minute,midiile trebuie sa fie deschide,presaram putina sare si adaugam sucul de la ½ lamaie.

Noi am servit cu pastai de fasole cu susan.

Pofta Buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine