autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Midii in sos de vin si usturoi cu garnitura de tagliatelle

Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
1 kg midii (eu le folosesc pe cele pasteurizare, pentru siguranta, insa reteta se poate face si cu midii vii), 150 ml vin alb, 2 catei de usturoi, sare, piper, 200 gr de tagliatelle, o legatura de patrunjel, 4 linguri de ulei de floarea soarelui

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Midiile se scot din punga si se spala bine,pentru a indeparta orice urma de nisip. Se pun intr-o oala cu capac si se adauga apa cat sa acopere fundul oalei, insa sa nu treaca peste midii. Se dau in clocot circa 5 minute (cele pasteurizate), sau pana cand se deschid (ce vii). Scoicile nedeschise dupa fierbere se arunca deoarece exista riscul de a fi alterate.Se scurg de apa si se pastreaza intr-o sita.
Separat, se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga midiile, vinul, patrunjelul tocat marunt si usturoiul. Se dau la foc circa 5 minute.
Intr-o oala punem apa si sare si o dam in clocot. Cand apa fierbe, adaugam tagliatellele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgem de apa in care au fiert, le spalam cu apa rece si apoi le adaugam in tigaie, peste midii, lasandu-le inca 3-4 minute la foc. Condimentam dupa gust si servim alaturi de un pahar de vin alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in sos de vin si usturoi cu garnitura de tagliatelle" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Spanac cu carne

Spanac cu carne

Taiem carnea in bucati potrivite si o dam prin faina. O prajim putin, doar pana se albeste si o scoatem

14 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Jambon pe varza  la tava

Jambon pe varza la tava

Felia de jambon se condimenteaza si se pune la prajit intreaga intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa

12 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Mie una nu-mi plac midiile, dar cui ii place cred ca este o reteta buna.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg midii (eu le folosesc pe cele pasteurizare
  • pentru siguranta
  • insa reteta se poate face si cu midii vii)
  • 150 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 200 gr de tagliatelle
  • o legatura de patrunjel
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de Delia M.
Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

Carnea de iepure de casa se portioneaza bucati potivite pentru servire si se spala bine in mai multe

8 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok

Cu o zi inainte de pregatire, prepelitele se pun intr-un bol si se acopera cu iaurtul si condimentele

6 voturi    9 comentarii
20h
Mancaruri cu carne
Tort de portocale

Tort de portocale

Gelatina se inmoaie in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. Separat, galbenusurile se

4 voturi    12 comentarii
15h
Torturi
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Mie una nu-mi plac midiile, dar cui ii place cred ca este o reteta buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Pui exotic cu ulei de cocos