autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Midii in stil thailandez

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
3 linguri fulgi de nuca de cocos, 3/4 cana apa fiarta, 2 linguri ulei de masline, 5 cepe verzi, taiate fin, 3 catei de usturoi, tocati, 2 linguri ghimbir proaspat tocat, 1/2 cana rosii taiate din conserva, 1 lingura sos de soia cu cantitate redusa de sodiu, 2 linguri melasa de rodii, 1/2 cana frunze de coriandru tocate, 1/2 lingurita sare, 1.4 kg midii, spalate si curatate, 2 linguri suc proaspat de lamâie verde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Într-un castronel, se amesteca nuca de cocos si apa fiarta. Se lasa sa stea 30 de minute sau pâna când fulgii de cocos sunt foarte moi si apa capata gust de cocos. Se strecoara lichidul Într-un castron, apasând nuca de cocos ca sa se obtina cât mai mult lichid posibil. Se arunca fulgii de cocos.
2. Într-o oala mare, se Încalzeste uleiul la foc mic. Se adauga salotele, usturoiul si ghimbirul si se prajesc 3 minute sau pâna când ghimbirul este fraged. Se adauga apa de cocos, ro$iile, sosul de soia, melasa de rodii, frunzele de coriandru si sarea; se pun la fiert.
3. Când dau În clocot se adauga midiile; se acopera si se fierb 5 minute sau pâna când midiile se deschid (cele care nu se deschid se arunca). Pentru servit, se scot midiile În 4 castroane mari. Se amesteca sucul de lamâie verde in fiertura si se toarna flertura peste midii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in stil thailandez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius la cuptor

File de pangasius la cuptor

Tapetam un vas de yena cu ulei de palmier. Asezam pestele in vas, asternem ceapa si morcovul feliate.

7 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Cod cu smantana la cuptor(Bacalhau com natas-traditional portughez)

Cod cu smantana la cuptor(Bacalhau com natas-traditional portughez)

1)Am optat pt.cod uscat;l-am lasat de dimineata in apa pana seara si am schimbat apa,gusti si tot

14 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 3/4 cana apa fiarta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 cepe verzi
  • taiate fin
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 2 linguri ghimbir proaspat tocat
  • 1/2 cana rosii taiate din conserva
  • 1 lingura sos de soia cu cantitate redusa de sodiu
  • 2 linguri melasa de rodii
  • 1/2 cana frunze de coriandru tocate
  • 1/2 lingurita sare
  • 1.4 kg midii
  • spalate si curatate
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie verde

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Champignons cremoase cu somon in crusta