autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Ingrediente
2 kg midii proaspete sau congelate, 1 ceapã, 4 cãtei de usturoi, 1 dl ulei de mãsline, 2 rosii, 2 dl vin alb, sare, piper, optional 1 ardei iute sec, 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Este un aperitiv traditional portughez, servim cu multã pâine de casã :)
1)Spalã bine midiile si curãtã-le bine de impuritãtiile de pe conchilie. Cele deschise sau care au miros se aruncã...dacã le cumpãrãm vii, putem cere sã ni le curete in magazin, cele congelate sunt deja curãtate..
Cãleste ceapa si usturoiul tocat in ulei de mãsline.
Adaugã rosiile curãtate de pielitã in bucãti.
Lasã la cãlit cca. 2 min. si toarnã vinul.
2)Când incepe sã fiarbã pune midiile, sarea, piperul si ardeiul.
Acoperã si lasã sã fiarbã pânã se deschid midiile.
Pune verdeata tocatã si serveste imediat.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius la cuptor

File de pangasius la cuptor

Tapetam un vas de yena cu ulei de palmier. Asezam pestele in vas, asternem ceapa si morcovul feliate.

7 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Scoici cu fidea de orez

Scoici cu fidea de orez

Fierbem fideaua conform instructiunilor de pe ambalaj si o scurgem de apa intr-o sita. Punem o lingura

4 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    Vã multumesc :)

  • Fara foto

    pulcino (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    reteta mea preferita in ce priveste ,,pestele,, nu stiam ce sunt MIDIILE(e in portugheza?)eu le cunosc cu numele de cozze(italiana).reteta e la fel si pe aici,sunt bune.ATENTIE! cum va spus RAMONA,trebuie sa fie f f proaspete,cele desfacute se arunca.ce pacat ca trebuie sa le fac numai pt mine.....pt.reteta nota 10.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

    Observ,ca la voi,se consuma mult peste,fructe de mare........ Inca o reteta frumoasa.Bravo Ramona!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Foarte fine si aromate!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Simplu si gustos! Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Sunt o bunatate, yumi,yumi...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 kg midii proaspete sau congelate
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 2 dl vin alb
  • sare
  • piper
  • optional 1 ardei iute sec
  • 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Vã multumesc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crap la gratar cu cartofi copti si cascaval ras