Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

Ingrediente

  • 2 kg midii proaspete sau congelate
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 2 dl vin alb
  • sare, piper
  • optional 1 ardei iute sec
  • 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Mod de preparare

Este un aperitiv traditional portughez, servim cu multã pâine de casã :)

1)Spalã bine midiile si curãtã-le bine de impuritãtiile de pe conchilie. Cele deschise sau care au miros se aruncã...dacã le cumpãrãm vii, putem cere sã ni le curete in magazin, cele congelate sunt deja curãtate..

Cãleste ceapa si usturoiul tocat in ulei de mãsline.

Adaugã rosiile curãtate de pielitã in bucãti.

Lasã la cãlit cca. 2 min. si toarnã vinul.

2)Când incepe sã fiarbã pune midiile, sarea, piperul si ardeiul.

Acoperã si lasã sã fiarbã pânã se deschid midiile.

Pune verdeata tocatã si serveste imediat.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor