autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Ingrediente
2 kg midii proaspete sau congelate, 1 ceapã, 4 cãtei de usturoi, 1 dl ulei de mãsline, 2 rosii, 2 dl vin alb, sare, piper, optional 1 ardei iute sec, 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Este un aperitiv traditional portughez, servim cu multã pâine de casã :)
1)Spalã bine midiile si curãtã-le bine de impuritãtiile de pe conchilie. Cele deschise sau care au miros se aruncã...dacã le cumpãrãm vii, putem cere sã ni le curete in magazin, cele congelate sunt deja curãtate..
Cãleste ceapa si usturoiul tocat in ulei de mãsline.
Adaugã rosiile curãtate de pielitã in bucãti.
Lasã la cãlit cca. 2 min. si toarnã vinul.
2)Când incepe sã fiarbã pune midiile, sarea, piperul si ardeiul.
Acoperã si lasã sã fiarbã pânã se deschid midiile.
Pune verdeata tocatã si serveste imediat.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rulou din merlucius la cuptor

Rulou din merlucius la cuptor

Pestele spalat,dezosat, sters in prosop de fartie, se portioneaza in doua, se ruleaza dupa ce a

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Crap prajit

Crap prajit

Bucatile de crap se spala, se dau cu sare si se lasa sa stea o ora la frigider.Se zvanta cu un servet

4 voturi    19 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    Vã multumesc :)

  • Fara foto

    pulcino (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    reteta mea preferita in ce priveste ,,pestele,, nu stiam ce sunt MIDIILE(e in portugheza?)eu le cunosc cu numele de cozze(italiana).reteta e la fel si pe aici,sunt bune.ATENTIE! cum va spus RAMONA,trebuie sa fie f f proaspete,cele desfacute se arunca.ce pacat ca trebuie sa le fac numai pt mine.....pt.reteta nota 10.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

    Observ,ca la voi,se consuma mult peste,fructe de mare........ Inca o reteta frumoasa.Bravo Ramona!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Foarte fine si aromate!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Simplu si gustos! Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Sunt o bunatate, yumi,yumi...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 kg midii proaspete sau congelate
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 2 dl vin alb
  • sare
  • piper
  • optional 1 ardei iute sec
  • 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Vã multumesc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Pangasius la cuptor