autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Ingrediente
2 kg midii proaspete sau congelate, 1 ceapã, 4 cãtei de usturoi, 1 dl ulei de mãsline, 2 rosii, 2 dl vin alb, sare, piper, optional 1 ardei iute sec, 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Este un aperitiv traditional portughez, servim cu multã pâine de casã :)
1)Spalã bine midiile si curãtã-le bine de impuritãtiile de pe conchilie. Cele deschise sau care au miros se aruncã...dacã le cumpãrãm vii, putem cere sã ni le curete in magazin, cele congelate sunt deja curãtate..
Cãleste ceapa si usturoiul tocat in ulei de mãsline.
Adaugã rosiile curãtate de pielitã in bucãti.
Lasã la cãlit cca. 2 min. si toarnã vinul.
2)Când incepe sã fiarbã pune midiile, sarea, piperul si ardeiul.
Acoperã si lasã sã fiarbã pânã se deschid midiile.
Pune verdeata tocatã si serveste imediat.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scoici cu legume

Scoici cu legume

Lasam scoicile la decongelat, apoi le spalam bine sub cateva jeturi de apa rece si le punem intr-o

17 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de pastrav in unt cu migdale

File de pastrav in unt cu migdale

1. Fileul de pastrav se clateste usor, se zavanta, se stropeste cu putina zeama de lamaie si se sareaza

0 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    Vã multumesc :)

  • Fara foto

    pulcino (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    reteta mea preferita in ce priveste ,,pestele,, nu stiam ce sunt MIDIILE(e in portugheza?)eu le cunosc cu numele de cozze(italiana).reteta e la fel si pe aici,sunt bune.ATENTIE! cum va spus RAMONA,trebuie sa fie f f proaspete,cele desfacute se arunca.ce pacat ca trebuie sa le fac numai pt mine.....pt.reteta nota 10.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

    Observ,ca la voi,se consuma mult peste,fructe de mare........ Inca o reteta frumoasa.Bravo Ramona!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Foarte fine si aromate!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Simplu si gustos! Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Sunt o bunatate, yumi,yumi...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 kg midii proaspete sau congelate
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 2 dl vin alb
  • sare
  • piper
  • optional 1 ardei iute sec
  • 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Vã multumesc :)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Reteta de primavara cu peste picant