autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Ingrediente
2 kg midii proaspete sau congelate, 1 ceapã, 4 cãtei de usturoi, 1 dl ulei de mãsline, 2 rosii, 2 dl vin alb, sare, piper, optional 1 ardei iute sec, 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Este un aperitiv traditional portughez, servim cu multã pâine de casã :)
1)Spalã bine midiile si curãtã-le bine de impuritãtiile de pe conchilie. Cele deschise sau care au miros se aruncã...dacã le cumpãrãm vii, putem cere sã ni le curete in magazin, cele congelate sunt deja curãtate..
Cãleste ceapa si usturoiul tocat in ulei de mãsline.
Adaugã rosiile curãtate de pielitã in bucãti.
Lasã la cãlit cca. 2 min. si toarnã vinul.
2)Când incepe sã fiarbã pune midiile, sarea, piperul si ardeiul.
Acoperã si lasã sã fiarbã pânã se deschid midiile.
Pune verdeata tocatã si serveste imediat.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau cu fructe la cuptor

Salau cu fructe la cuptor

Se curata pestii de solzii si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare,

4 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
File de Macrou cu legume sotate,

File de Macrou cu legume sotate,

Se ia pestele daca este congelat se lasa sa se dezghete la frigider fara al forta, dupa ce este dezghetat

20 voturi    7 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    Vã multumesc :)

  • Fara foto

    pulcino (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    reteta mea preferita in ce priveste ,,pestele,, nu stiam ce sunt MIDIILE(e in portugheza?)eu le cunosc cu numele de cozze(italiana).reteta e la fel si pe aici,sunt bune.ATENTIE! cum va spus RAMONA,trebuie sa fie f f proaspete,cele desfacute se arunca.ce pacat ca trebuie sa le fac numai pt mine.....pt.reteta nota 10.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

    Observ,ca la voi,se consuma mult peste,fructe de mare........ Inca o reteta frumoasa.Bravo Ramona!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Foarte fine si aromate!*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Simplu si gustos! Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Sunt o bunatate, yumi,yumi...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 kg midii proaspete sau congelate
  • 1 ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 2 rosii
  • 2 dl vin alb
  • sare
  • piper
  • optional 1 ardei iute sec
  • 1 legãturã pãtrunjel sau coriandru proaspãt

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Vã multumesc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la SF.GHEORGHE