autor:

Fara foto

» » Fripturi

Miel cu cartofi

Autor: anabubu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anabubu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
800 gr muschi de miel, 4 fire rozmarin, 200 ml supa de carne, 4 linguri ulei, 4 catei usturoi, 150 ml vin rosu, 100 gr unt, 2 lingurite amidon, 1/2 legatura leurda, 50 gr rosii uscate in ulei, 1 kg cartofi, 1 lingura rozmarin, 1 lingura patrunjel tocate, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se lasa carnea sa se marineze cca 30min., intr-un amestec de ulei cu usturoi si rozmarin.Se incalzeste cuptorul la 90 grade. Carnea se prajeste in ulei si se lasa sa se coaca la cuptor 40-60min. Apoi se tine la 60 grade,inca 30min.
Pentru sos, se stinge cu vin zeama din tigaia unde s-a prajit carnea; se lasa sa fiarba pana isi reduce volumul la jumatate. Se adauga supa de carne si se lasa sa dea in fiert. Se dizolva amidonul intr-o lingura cu apa rece, se adauga in sos si se amesteca incontinuu pana se leaga.Se adauga leurda tocata.Se ia de pe foc si se adauga bucatelele de unt.
Cartofii se curata, se taie felii si se prajesc in unt cca 20min., la foc mic.Se adauga rosiile taiate fasii si verdeata tocata; se mai prajeste putin si se sareaza dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie. Semintele de chimen, chimion, sumacul,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 800 gr muschi de miel
  • 4 fire rozmarin
  • 200 ml supa de carne
  • 4 linguri ulei
  • 4 catei usturoi
  • 150 ml vin rosu
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite amidon
  • 1/2 legatura leurda
  • 50 gr rosii uscate in ulei
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingura rozmarin
  • 1 lingura patrunjel tocate
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Costita marinata la gratar