autor:

Fara foto

» » Fripturi

Miel cu ciuperci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500kg carne de miel, 200 g untura (ulei), 1 kg ciuperci fierte, 100 ml vin, 2 legaturi verdeata, 1 kg sos tomat, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se scurge, se portioneaza cite doua bucati la portie, se sareaza si se inabusa intr-un vas, in 1/2 din cantitatea de untura sau ulei. Cind carnea este patrunsa se adauga sosul tomat si se lasa la foc potrivit sa mai fiarba, Separat, ciupercile se taie lamele si se inabusa in restul de ulei sau untura, timp de cca 15 minute, dupa care se adauga in vasul cu carne impreuna cu vinul, sarea si piperul. Se continua inabusirea inca 10 minute la foc potrivit. Mincarea se pastreaza la cald pina la servire. Se serveste in farfurii portia de carne cu sosul respectiv, iar alaturi sau deasupra, ciupercile. Dupa preferinta se poate servi cu rondele de lamiie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel cu ananas, ciuperci si rosii

Friptura de miel cu ananas, ciuperci si rosii

Pulpele de miel se curăță dacă sunt prea grase, adică de acel ”său” cum i se spune.

38 voturi    3 comentarii
15h
Retete de Pasti
Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor

Pulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam. Ceapa si usturoiul

3 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500kg carne de miel
  • 200 g untura (ulei)
  • 1 kg ciuperci fierte
  • 100 ml vin
  • 2 legaturi verdeata
  • 1 kg sos tomat
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic