autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Miel cu mazare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de miel, 100 ml ulei, sau untura, 1 kg mazare fiarta, 200 g marar verde, 50 g zahar, 500 g rosii, 1 kg sos tomat, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se spala, se scurge, se taie cite doua bucati la portie, se sareaza si se inabusa intr-un vas cu ulei sau untura, cu adaos de putina apa. Cind carnea este patrunsa se adauga sosul tomat si se mai lasa sa fiarba la foc potrivit. Separat, se scurge mazarea si se adauga in vasul cu carne, odata cu zaharul,rosiile spalate si taiate felii, 1/2 din mararul curatat, spalat si taiat marunt. Se amesteca componentele usor si se potriveste gustul de sare. Se lasa sa fiarba inca cca 15-20 minute.

La servire se aseaza in farfurie portia de carne si mazarea cu sosul respectiv, iar deasupra se presara mararul taiat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare cu coaste de miel

Mazare cu coaste de miel

Pentru inceput am pus prazul taiat marunt in uleiul incins, la foc mediu, si l-am amestecat mai des,

3 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare marinate rapid cu aparatul Food Saver

Coaste de miel cu menta, cartofi si mazare marinate rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pentru marinare si ungeti coastele foarte bine. Pregatiti aparatul pentru

1 vot    0 comentarii
3h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de miel
  • 100 ml ulei
  • sau untura
  • 1 kg mazare fiarta
  • 200 g marar verde
  • 50 g zahar
  • 500 g rosii
  • 1 kg sos tomat
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan glazurata picant