autor:

Sidy

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Miel la ceaun cu sos de vin alb

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2016

Ingrediente
Mâncarea făcută sus la stana ,pe pajiștile alpine e cea mai bună,cea mai gustoasă., 2 miei tineri de vreo 8-10 kg fiecare, 1 kg ceapa, 0,5 kg morcovi, 3 ardei grasi rosii, 2 ardei grasi galbeni, 1 radacina telina mai maricica, 2-3 capatani usturoi, 1 borcan zarzavat pus pe iarna, 0,5 l ulei( sau mai mult, daca trebuie), 2- 3 legaturi patrunjel verde, 2 l vin alb, sare, piper macinat, boia dulce, Cantitatile se pot micsora functie de necesitati

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Toate zarzavaturile si legumele le spalam si le taiem marunt.Verdeata o tocam marunt .
Carnea de miel o portionam si o lasam putin in apa rece.
Punem ceaunul la incalzit cu putin ulei in el si cand uleiul e cald adaugam 3 cepe tocate si peste ele punem un rand de carne portionata.Condimentam cu sare, piper si boia, pe care le-am amestecat.
Deasupra primului rand de carne , presaram ceapa tocata, morcovi, telina, ardei si usturoi, pe care le-am amestecat, impreuna cu verdeata.
Putem pune si zarzavat tocat, pus pe iarna.
Asezam apoi alt rand de carne de miel portionat, asezonam .
Deasupra punem un alt strat de legume si verdeata si procedam tot asa pina se termina carnea. Deasupra trebuie sa fie stratul de legume,zarzavat si verdeturi, peste care turnam putin ulei si cei 2 l de vin alb.
Punem ceaunul pe jar, il acoperim cu un capac si il lasam la foc mic sa se faca, aproximativ doua ore. Aveti grija sa nu fie focul prea puternic sa se arda mielul, pentru ca NU se invarte in ceaun !
Dupa ce mielul este bine facut( puteti sa il verificati din cand in cand) se poate servi, cu muraturi sau salata .
Daca aveti pofta si nu v-ati topit inca de caldura ,puteti face si o mamaliguta sau un piure de cartofi, linga friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la ceaun cu sos de vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura frageda de miel la cuptor

Friptura frageda de miel la cuptor

Am ales aceasta friptura pentru Sarbatorile Pascale, pentru ca am mai incercat-o si a fost o fripturica

1 vot    0 comentarii
4h 15 min
Retete de Pasti
Sarmalute cu vita de vie, frunza de varza si carne de porc

Sarmalute cu vita de vie, frunza de varza si carne de porc

Mod de preparare: Carnea de porc tocată se amestecă într-un castron cu orezul spălat, ouăle,

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cotizo

    cotizo (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2016

    Cel mai gustos miel mancat vreo data, credeti-ma !

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Mâncarea făcută sus la stana ,pe pajiștile alpine e cea mai bună,cea mai gustoasă.
  • 2 miei tineri de vreo 8-10 kg fiecare
  • 1 kg ceapa
  • 0,5 kg morcovi
  • 3 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 radacina telina mai maricica
  • 2-3 capatani usturoi
  • 1 borcan zarzavat pus pe iarna
  • 0,5 l ulei( sau mai mult
  • daca trebuie)
  • 2- 3 legaturi patrunjel verde
  • 2 l vin alb
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • Cantitatile se pot micsora functie de necesitati

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
cotizo

cotizo (Chef de cuisine)

Cel mai gustos miel mancat vreo data, credeti-ma !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cozonac impletit