Miel la ceaun cu sos de vin alb

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
medie
Miel la ceaun cu sos de vin alb

Ingrediente

  • Mâncarea făcută sus la stana ,pe pajiștile alpine e cea mai bună,cea mai gustoasă.
  • 2 miei tineri de vreo 8-10 kg fiecare
  • 1 kg ceapa
  • 0,5 kg morcovi
  • 3 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 radacina telina mai maricica
  • 2-3 capatani usturoi
  • 1 borcan zarzavat pus pe iarna
  • 0,5 l ulei( sau mai mult, daca trebuie)
  • 2- 3 legaturi patrunjel verde
  • 2 l vin alb
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • Cantitatile se pot micsora functie de necesitati

Mod de preparare

Toate zarzavaturile si legumele le spalam si le taiem marunt.Verdeata o tocam marunt .

Carnea de miel o portionam si o lasam putin in apa rece.

Punem ceaunul la incalzit cu putin ulei in el si cand uleiul e cald adaugam 3 cepe tocate si peste ele punem un rand de carne portionata.Condimentam cu sare, piper si boia, pe care le-am amestecat.

Deasupra primului rand de carne , presaram ceapa tocata, morcovi, telina, ardei si usturoi, pe care le-am amestecat, impreuna cu verdeata.

Putem pune si zarzavat tocat, pus pe iarna.

Asezam apoi alt rand de carne de miel portionat, asezonam .

Deasupra punem un alt strat de legume si verdeata si procedam tot asa pina se termina carnea. Deasupra trebuie sa fie stratul de legume,zarzavat si verdeturi, peste care turnam putin ulei si cei 2 l de vin alb.

Punem ceaunul pe jar, il acoperim cu un capac si il lasam la foc mic sa se faca, aproximativ doua ore. Aveti grija sa nu fie focul prea puternic sa se arda mielul, pentru ca NU se invarte in ceaun !

Dupa ce mielul este bine facut( puteti sa il verificati din cand in cand) se poate servi, cu muraturi sau salata .

Daca aveti pofta si nu v-ati topit inca de caldura ,puteti face si o mamaliguta sau un piure de cartofi, linga friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...

Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise