autor:

Sidy

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Miel la ceaun cu sos de vin alb

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2016

Ingrediente
Mâncarea făcută sus la stana ,pe pajiștile alpine e cea mai bună,cea mai gustoasă., 2 miei tineri de vreo 8-10 kg fiecare, 1 kg ceapa, 0,5 kg morcovi, 3 ardei grasi rosii, 2 ardei grasi galbeni, 1 radacina telina mai maricica, 2-3 capatani usturoi, 1 borcan zarzavat pus pe iarna, 0,5 l ulei( sau mai mult, daca trebuie), 2- 3 legaturi patrunjel verde, 2 l vin alb, sare, piper macinat, boia dulce, Cantitatile se pot micsora functie de necesitati

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Toate zarzavaturile si legumele le spalam si le taiem marunt.Verdeata o tocam marunt .
Carnea de miel o portionam si o lasam putin in apa rece.
Punem ceaunul la incalzit cu putin ulei in el si cand uleiul e cald adaugam 3 cepe tocate si peste ele punem un rand de carne portionata.Condimentam cu sare, piper si boia, pe care le-am amestecat.
Deasupra primului rand de carne , presaram ceapa tocata, morcovi, telina, ardei si usturoi, pe care le-am amestecat, impreuna cu verdeata.
Putem pune si zarzavat tocat, pus pe iarna.
Asezam apoi alt rand de carne de miel portionat, asezonam .
Deasupra punem un alt strat de legume si verdeata si procedam tot asa pina se termina carnea. Deasupra trebuie sa fie stratul de legume,zarzavat si verdeturi, peste care turnam putin ulei si cei 2 l de vin alb.
Punem ceaunul pe jar, il acoperim cu un capac si il lasam la foc mic sa se faca, aproximativ doua ore. Aveti grija sa nu fie focul prea puternic sa se arda mielul, pentru ca NU se invarte in ceaun !
Dupa ce mielul este bine facut( puteti sa il verificati din cand in cand) se poate servi, cu muraturi sau salata .
Daca aveti pofta si nu v-ati topit inca de caldura ,puteti face si o mamaliguta sau un piure de cartofi, linga friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel la ceaun cu sos de vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde

Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde

Pieptul de rata il taiam fara sa desprindem bucatile una de alta pentru a obtine o bucata mare .

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Pasca bicolora cu smantana, branza si ciocolata

Din cantitatile enumerate mai sus, mi-au iesit 2 pascute. Daca doresti, poti face o singura pasca,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • cotizo

    cotizo (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2016

    Cel mai gustos miel mancat vreo data, credeti-ma !

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Mâncarea făcută sus la stana ,pe pajiștile alpine e cea mai bună,cea mai gustoasă.
  • 2 miei tineri de vreo 8-10 kg fiecare
  • 1 kg ceapa
  • 0,5 kg morcovi
  • 3 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 radacina telina mai maricica
  • 2-3 capatani usturoi
  • 1 borcan zarzavat pus pe iarna
  • 0,5 l ulei( sau mai mult
  • daca trebuie)
  • 2- 3 legaturi patrunjel verde
  • 2 l vin alb
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • Cantitatile se pot micsora functie de necesitati

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
cotizo

cotizo (Chef de cuisine)

Cel mai gustos miel mancat vreo data, credeti-ma !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Pandispan pufos cu cacao