autor:

Anastasia

» » Fripturi

MIEL LIBANEZ IN SOS PICANT

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
2 kg costita de miel carnoasa(sau carne pe os), 5 catei usturoi mari, 2 cepe mari, 2 linguri rase marunt de ghimbir proaspat, 200 ml vin rosu, 1 lingura miere, 1 lingura sos de soia, 1/2 lingurita curry, 1/2 lingurita scortisoara, 1 lingurita cili, 5 linguri linte rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se rumeneste la foc mare pe ambele parti intr-un ceaun cu o lingura de ulei (depinde de cit de grasa este carnea).
Dupa ce sa prajit o scoatem in alt vas si o lasam sa se odihneasca pina facem sosul.Rumenim putin in acela-si ceaun ceapa taiata cubulete ,dupa adaugam usturoiul pisat pentru un minut, apoi adaugam ghimbirul proaspat,ras marunt direct in ceaun,apoi vinul,mierea,sos de soia( se foloseste in loc de sre),curry,scortisoara si cili .Punem carnea inapoi in ceaun cu sucul care sa scurs din ea cit a stat de o parte ,turnam peste ea apa fiarta cit so cuprinda, acoperim cu capac si fierbem 1.30 ore la foc mic.
Dupa ce a fiert 1.20 ore adaugam si linte rosii pentru 10 minute(lentilele se adauga ca sa absoarba lichidul in surplus).Sare putem adauga doar la sfirsit dupa ce a fiert mielul ca sa nu sa se intareasca carnea.
Pofta buna...eu n-am ramas dezamagita de aceasta reteta si cu siguranta o voi mai face.
Daca ti-a placut reteta noastra "MIEL LIBANEZ IN SOS PICANT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Carnati proaspeti subtiri la gratar

Carnati proaspeti subtiri la gratar

Aranjati carnatii pe gratar sub forma de mici spirale. Lasati-i sa se rumeneasca la foc mic 15-20

6 voturi    2 comentarii
20 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Cred ca este un deliciu,felicitari pentru prezentare.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

    Super!

  • Fara foto

    simona , 29 iulie 2009

    Himber= ghimbir Lentile=linte Suna bine reteta....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 kg costita de miel carnoasa(sau carne pe os)
  • 5 catei usturoi mari
  • 2 cepe mari
  • 2 linguri rase marunt de ghimbir proaspat
  • 200 ml vin rosu
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 lingurita curry
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita cili
  • 5 linguri linte rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca este un deliciu,felicitari pentru prezentare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Cotlet de porc fara os impanat cu carnaciori