Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 mai 2010

Ingrediente
2 linguri ulei de masline, 500 gr carne slaba de miel, taiat cubulete, 4 fire de ceapa verde, tocate, 2 catei de usturoi, zdrobiti, 700 ml supa de pui, coaja rasa si zeama de la 1 lime, 1 baton de scortisoara, 1 lingurita de miere, 175 gr caise uscate, 1 lingura menta tocata, 25 gr migdale tocate fin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Incinge uleiul intr-o cratita mare.Adauga carnea de miel si prajeste-o pe toate partile pana cand s-a rumenit apoi scoate-o din cratita si pune-o deoparte.Adauga in cratita ceapa verde si usturoiul si caleste-le 5 minute.Adauga apoi carnea de miel rumenita, supa de pui, coaja rasa si zeama de lime, batonul de scortisoara si mierea.Lasa amestecul sa dea intr-un clocot, apoi redu focul la minim si lasa-l sa fiarba usor timp de 1 ora.
Dupa 1 ora, adauga caisele uscate, menta si migdalele macinate.Lasa sa mai fiarba 30 minute.Se poate servi cu cus-cus sau legume fierte.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel marocan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu carne
Degetele crocante din piept de pui

Degetele crocante din piept de pui

Se taie pieptul de pui in fasii cat degetul si se pun in smantana (iaurtul) cu sare si piper dupa

6 voturi    12 comentarii
15 min
Salate cu carne
Tochitura delicioasa

Tochitura delicioasa

Se taie cuburi toata carnea si se prajesc impreuna.Se scot si fierbinti..se toarna mujedeiul peste

12 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dorina , 10 aprilie 2017

    acest fel de mincare se numeste tajin sau tajine si este intr adevar foarte bun

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Foarte fina si aromata!*****

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Bun de tot!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr carne slaba de miel
  • taiat cubulete
  • 4 fire de ceapa verde
  • tocate
  • 2 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 700 ml supa de pui
  • coaja rasa si zeama de la 1 lime
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingurita de miere
  • 175 gr caise uscate
  • 1 lingura menta tocata
  • 25 gr migdale tocate fin

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

dorina

acest fel de mincare se numeste tajin sau tajine si este intr adevar foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu carne

Salata de boeuf Salata de boeuf

Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii (avand grija sa pastram un morcov

10 voturi    1 comentariu
3h
Salate cu carne
Salată cu burtă de vită Salată cu burtă de vită

Se spala bine burta se pune in apa cu otet peste noapte. Se pune burta la fiert 2-3ore (puteti sari pasii acestia daca cumparati burta

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Salate cu carne
Pytt i panna