autor:

zana b.

» » Fripturi

Miel provensal

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Ingrediente
1,2 kg pulpa de miel fara os, sare, piper, 2 lingurite ierburi de provence, 50g rosii din conserva sau uscate, 1 lingura boabe de piper verde, 3 linguri ulei de masline, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 2oo ml vin alb, 500 ml supa, 2 morcovi, 1 dovlecel, 5oo g rosii proaspete, 2 fire rozmarin si 2 de cimbru, verdeata (patrunjel, marar)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Speli carnea, o stergi si o condimentezi cu sare, piper si ierburi de provence. Daca folosesti rosii uscate, le inmoi mai intai in apa fierbinte 20 minute. Daca folosesti rosii din conserva sau proaspete, le toci cubulete dupa ce le-ai scurs de zeama. Apoi le amesteci cu boabele de piper verde. Umpli pulpa cu acest amestec si o rulezi. O legi foarte bine cu sfoara. Cureti ceapa si usturoiul, le toci si le asezi alaturi de carne, impreuna cu foile de dafin. Dai pulpa la cuptor, stingi cu vin si supa si acoperi vasul. Inabusi friptura cam 2 ore. Tai felii morcovii si dovleceii, iar rosiile sferturi. Cu 20 minute inainte ca friptura sa fie gata adaugi legumele: morcovii, dovleceii, rozmarinul, cimbrul si inabusi toate legumele cu carnea. Friptura o tai felii si o servesti la masa alaturi de sos si legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel provensal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Costita marinata traditional(reteta portugheza)

Costita marinata traditional(reteta portugheza)

1)Carnea se cond.cu sare si piper,se prepara marinata:usturoiul se piseaza,ceapa se toaca,patrunjelul

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Pulpe dezosate umplute

Pulpe dezosate umplute

Pulpele dezosate se spala,se indeparteaza pielea, daca nu place si se usuca cu un servet.Se bat cu

19 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg pulpa de miel fara os
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite ierburi de provence
  • 50g rosii din conserva sau uscate
  • 1 lingura boabe de piper verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2oo ml vin alb
  • 500 ml supa
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 5oo g rosii proaspete
  • 2 fire rozmarin si 2 de cimbru
  • verdeata (patrunjel
  • marar)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui la rotisor servit cu legume