autor:

mamiteo

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Miel umplut

Autor: mamiteo (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mamiteo (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 mai 2009

Ingrediente
o jumatate de miel, , 8 oua fierte tari, , 15 oua crude, , jumatate din maruntaiele de la miel, , ceapa verde, , patrunjel verde, , sare, piper, paine veche de trei zile, 3 linguri untura, , vin de casa

Dificultate: Medie Timp: 3h

9 voturi

Mod de preparare

Se pregateste mielul pentru umplut, adica pielea de pe coaste se separa usor cu mana printr-un orificiu. (la noi, cel care taie mielul sufla atunci cand e taiat proaspat si astfel locul pentru umplut este mai usor de aranjat).Se sareaza mielul si se lasa asa sa il patrunda putin sarea.
Intre timp, taiem maruntaiele care au fost fierte in prealabil in apa fara sare, sub forma de fasii lungi si subtiri. Le calim in untura topita, impreuna cu o legatura mai mica de ceapa verde, sare si piper.
Dupa ce au fost calite, se adauga miezul de paine sfarmat marunt, dar atentie! nu se inmoaie cu lapte sau cu altceva. Se stinge focul de sub oala si se adauga ouale crude batute bine. Se amesteca bine, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga patrunjel verde taiat si chiar la urma ouale fierte tari taiate fasii lungi. Se amesteca foarte fin pentru ca sa ramana feliile de ou intacte, cat se poate bineinteles, pentru ca la taiere arata foarte bine!
Aceasta este umplutura cu care se umple mielul, cu grija si apoi se coase. Trebuie sa avem grija asa nu fie nici prea umplut ca sa nu crape cand e la cuptor.
In caz ca ramane umplutura o coacem intr-o tava de chec, arata super si asa.
Odata umplut mielul, il ungem cu untura si il bagam la cuptor incins dar cu foc nu foarte puternic. Eu l-am facut in 2 ore la 180 de grade. In tava se pune putina apa, si pe parcurs il stropim cu vin si zeama din tava.
Pofta buna!

Mentiuni:
Se lasa sa se raceasca complet inainte de a se taia, se serveste ca aperitiv, de obicei pe masa de Pasti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Miel umplut

Miel umplut

Se taie pulkpa inferioara a mielului.pe partea cu coastele se face un buzunar cat de mare se poate.Umplutura

13 voturi    8 comentarii
3h
Fripturi
Miel umplut

Miel umplut

Spalam maruntaiele si le punem la fiert, in apa cu putina sare, pentru 20’. Intre timp, taiem ceapa

14 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elisabeta Nitreanu , 01 iunie 2013

    super, este si reteta mea, intotdeauna, am avut success.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2011

    Bravo de 10 ori!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    O reteta foarte bine prezentata.Felicitari

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Foarte frumos prezentat,sunt sigura ca este o bunatate,nota 10 cu felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

9 voturi

Ingrediente

  • o jumatate de miel
  • 8 oua fierte tari
  • 15 oua crude
  • jumatate din maruntaiele de la miel
  • ceapa verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • paine veche de trei zile
  • 3 linguri untura
  • vin de casa

Raporteaza reteta

Retete
de mamiteo
Papanasi

Papanasi

Branza se mixeaza cu zaharul si oul, pana devine cremoasa.Se adauga faina, jumatate de plic praf

6 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciuperci umplute cu branza de oaie

Ciuperci umplute cu branza de oaie

Ceapa taiata fin, coditele de la ciuperci maruntite, ardei maruntit si usturoiul se calesc in putin

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Clatite bretone

Clatite bretone

Reteta: Faceti 10 clatite, in compozitie nu puneti zahar deloc, decat sare… Ouale trebuiesc

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Bravo de 10 ori!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piftie de pui