autor:

gheli1

» » Aluaturi si Foietaje

Mille feuille

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 aprilie 2012

Ingrediente
aluat:, 500 gr faina cu gluten tare, 15 gr sare, 200 unt in bucati la temperatura camerei, 200 ml apa, 200 gr unt inghetat( la temperatura frigiderului), sau 500 gr. foi de foetaj gata preparat din comert, , crema:, 700 ml lapte proaspat, 300 ml frisca, 2 oua intregi, 6 galbenusuri, 2 plicuri de vanilie, 160 gr. zahar, 80 gr amidon( sau faina)

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

-se prepara aluatul din toate ingradientele in afara de untul inghetat,se lasa la odihnit 30 de minute,crestata in cruce pe suprafata.

-se intinde o foaie dreptunghiulara si se unge cu untul din frigider ,se impatureste in 3 si inca o data in jumatate si se lasa la frigider 30 minute

-se scoate din frigider si se intinde din nou o foaie dreptunghiulara ,se impatureste in 3 din nou si o data in jumatate si se da la frigider 30 minute

- se repeta aceasta actiune de inca 2 ori(in total trebuie sa fie 4 ori )

-se intinde o foaie mare dreptunghiulara se taie in doua foi egale se pun in 2 tavi unse cu ulei si se coc in cuptor de 170 pana se rumenesc(daca se pun impreuna se foloseste cuptorul cu aer)

- se pregateste crema:

-se pun la fiert laptele si frisca cu putin din zaharul din reteta ca sa nu se prinda

-intr-un valing se pun ouale,zaharul,vanilia,si amidonul,se amesteca si cand laptele este destul de fierbinte se pune putin in ligheanul cu ouale se amesteca si se toarna compozitia peste laptele fiert amestacand in continuu pana se ingroasa crema,se trage de pe foc.

- se pune prima foaie intr-un platou se adauga jumatate din crema se acopera cu cealalta foaie ,se pune si creama care a ramas

- se taie in doua parti egale prajitura rezultata si se pune una peste alta sa devina mai inalta.

-se pune putin din faramiturile ce s-au produs din foi in timpul taierii deasupra cremei si se presare cu zahar pudra

- se taie in portii individuale si se servesc reci de la frigider
Daca ti-a placut reteta noastra "Mille feuille" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mille-feuille cu mere caramelizate

Mille-feuille cu mere caramelizate

* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si

3 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Mille feuille cu capsuni

Mille feuille cu capsuni

Raciti frisca cel putin o ora inainte de a o bate. Preincalziti cuptorul la 200 grade. Lasati foietajul

7 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alina Gabriela B.

    Alina Gabriela B. (Chef de cuisine):

    L-am pregatit aseara pentru prima oara, eu zic ca mi-a iesit chiar foarte bine, caci prietenele mele "s-au indragostit " de el si nu prea a ramas...!:)

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Trimingiu Evanghelia , 17 februarie 2015

    D-mna Foea Elena. Răspund cu întârziere la întrebare, dar pot să răspund afirmativ, se pot folosii și foi din comerț.

  • Fara foto

    Foea Elena , 07 decembrie 2014

    Nu se poate si cu foi de cremsnit , gata facute??

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 gr faina cu gluten tare
  • 15 gr sare
  • 200 unt in bucati la temperatura camerei
  • 200 ml apa
  • 200 gr unt inghetat( la temperatura frigiderului)
  • sau 500 gr. foi de foetaj gata preparat din comert
  • crema:
  • 700 ml lapte proaspat
  • 300 ml frisca
  • 2 oua intregi
  • 6 galbenusuri
  • 2 plicuri de vanilie
  • 160 gr. zahar
  • 80 gr amidon( sau faina)

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa - la aparat de facut paine