autor:

TeoBucatar

» » Prajituri

Mille feuille cu caramel

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2011

Ingrediente
-1/2 pachet foetaj,, -150 g zahar,, -2 linguri apa plus 100 ml,, -75 g unt,, -3 linguri esenta rom,, -100 ml frisca lichida,, -o lingura cacao,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Foietajul dezghetat l-am taiat in forme si l-am copt ca la mille feuille cu crema de lamaie, adica intre doua tavi teflonate unse si presate cu un vas termorezistent. Spre finalul coacerii se unge cu ou batut si se presara cu zahar tos, ca sa capete aspect auriu. In timp ce coaceti aluatul se caramelizeaza cele 150 g zahar cu 2 linguri de apa(pentru a nu se crea din start puncte de ardere). Cand a capatat un aspect auriu se stinge cu 100 ml apa si se lasa la foc sa se dizolve. Se ia de pe foc si se incorporeaza untul si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca, fara zahar si cand caramelul este foarte rece(dat eventual la frigider)se incorporeaza in frisca, apoi se adauga si lingura de cacao. Aceasta mi se pare o crema foarte buna(am avut si acceptul familiei) pe care o s-o folosesc ori de cate ori imi voi aduce aminte de ea. Daca vreti sa folositi sosul caramel ca atare la decorarea prajiturii nu uitati sa opriti cateva linguri.
Restul e joaca si imaginatie. Montati cum vreti si folositi crema cum va vine la indemana.
Spor la treaba si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mille feuille cu caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Melcisiori

Melcisiori

Pentru blatul de vanilie 1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2. Se bat albusurile spuma , se

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile

9 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 26 iulie 2011

    Foarte buna reteta si usor de facut-felicitari.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iulie 2011

    Cat de frumos arata!!

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

    excelent!

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

      Ce apetisant!!!!!!!!!!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

      Excelenta reteta si prezentarea!*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

      O alta reteta delicioasa made TEO !!! Grozava reteta...de-mi ploua in gura....

    • Ady

      Ady (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

      Teo draga... apetisant, racoros, provocator si... seducator!!! Ce universal este acest "mille feuille"... Imi aduce aminte de haioshele copilariei mele... Pe vremea cand traiam o lume cu adevarat mult mai buna si mai tihnita si mai... gustoasa... Bunica si mama faceau aluatul acesta cu osanza, asa precum in vremea Austro-Ungariei... Ar trebui sa ma apuc o data si eu sa fac acest aluat... Doar ca dureaza muuuult si agitatia cotidiana nu ne prea permite "irosirea" timpului... hihihi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • -1/2 pachet foetaj,
  • -150 g zahar,
  • -2 linguri apa plus 100 ml,
  • -75 g unt,
  • -3 linguri esenta rom,
  • -100 ml frisca lichida,
  • -o lingura cacao,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

59 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta si usor de facut-felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ