Puneti fasolea proaspata sau uscata si inmuiata intr-o cratita cu apa, impreuna cu foaia de dafin, rosia zdrobita si cartoful - pentru a da aroma boabelor de fasole si a le inmuia pielita. Fierbeti fasolea pana cand se inmoaie – gustati ca sa vedeti daac boabele sunt destul de moi. Fasolea uscata fierbe cam intr-o ora, dar cea proaspata poate fi gustata dupa 25 de minute. Scurgeti legumele (pastrand cam o jumatate de pahar din apa de la fiert) si aruncati foaia de dafin, rosia si cartoful. Condimentati cu sare, piper si putin ulei.
In timp ce fierbe fasolea, preparati soffrito. Incalziti niste ulei de masline intr-o cratita si adaugati feliile de pancetta sau bacon, ceapa, morcovii, telina feniculul, usturoiul si la sfarsit tulpiele de busuioc tocate. Clatiti-le la foc foarte mic, acoperite partial cu un capac, circa 15-20 minute, pana cand se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Adaugati rosiile, dovleceii si vinul rosu si fierbeti la foc mic 15 minute.
Apoi adaugati frunzele de sfecla sau spanacul, supa si fasolea. Puneti pastele uscate intr-o punga de polietilena, dati tot aerul afara si legati capatul. Zdrobiti usor pastele cu un sucitor. Rupeti capatul pungii si goliti continutul in supa. Amestecati si continuati sa fierbeti la foc mic, pana cand se inmoaie pastele.
Daca supa vi se pare prea groasa, mai adaugati niste zeama sau o parte din apa in care a fiert fasolea, ca s-o mai subtiati. Apoi gustati si condimentati cu sare si piper. Serviti supa presarata cu frunzele de busuioc rupte si cu niste ulei de masline extravirgin. Puneti pe masa o bucata de parmezan si o razatoare, ca sa se serveasca toata lumea. E ceva divin!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii