autor:

Fara foto

» » , Supe de carne, Supe de legume

Minestrone d'inizio autunno

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
200 g fasole cannellini sau barlotti, proaspata sau uscata si inmuiata peste noapte, o foaie de dafin, o rosie zdrobita, 1 cartof mic, curatat, sare marinata si piper negru proaspat macinat, ulei de masline, 4 felii panceta sau bacon afumat, 2 cepe rosii mici, curatate si tocate marunt, 2 tulpini de telina, curatate si tocate, ˝ bulb fenicul tocat, 3 catei de usturoi, curatati si tocati marunt, o legatura mica de busuioc proaspat (separati frunzele de tulpini), 2 conserve a cate 400 g de rosii ovale, de buna calitate, un pahar de vin rosu, 2 dovleci, taiati in sferturi si apoi felii, 200 g frunze de sfecla sau spanac, spalat si taiat fasii mai mari (inclusiv tulpinele), 600 ml supa de pui, de sunca sau de legume, 50 g paste uscate, o bucata de parmezan pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Puneti fasolea proaspata sau uscata si inmuiata intr-o cratita cu apa, impreuna cu foaia de dafin, rosia zdrobita si cartoful - pentru a da aroma boabelor de fasole si a le inmuia pielita. Fierbeti fasolea pana cand se inmoaie – gustati ca sa vedeti daac boabele sunt destul de moi. Fasolea uscata fierbe cam intr-o ora, dar cea proaspata poate fi gustata dupa 25 de minute. Scurgeti legumele (pastrand cam o jumatate de pahar din apa de la fiert) si aruncati foaia de dafin, rosia si cartoful. Condimentati cu sare, piper si putin ulei.
In timp ce fierbe fasolea, preparati soffrito. Incalziti niste ulei de masline intr-o cratita si adaugati feliile de pancetta sau bacon, ceapa, morcovii, telina feniculul, usturoiul si la sfarsit tulpiele de busuioc tocate. Clatiti-le la foc foarte mic, acoperite partial cu un capac, circa 15-20 minute, pana cand se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Adaugati rosiile, dovleceii si vinul rosu si fierbeti la foc mic 15 minute.
Apoi adaugati frunzele de sfecla sau spanacul, supa si fasolea. Puneti pastele uscate intr-o punga de polietilena, dati tot aerul afara si legati capatul. Zdrobiti usor pastele cu un sucitor. Rupeti capatul pungii si goliti continutul in supa. Amestecati si continuati sa fierbeti la foc mic, pana cand se inmoaie pastele.
Daca supa vi se pare prea groasa, mai adaugati niste zeama sau o parte din apa in care a fiert fasolea, ca s-o mai subtiati. Apoi gustati si condimentati cu sare si piper. Serviti supa presarata cu frunzele de busuioc rupte si cu niste ulei de masline extravirgin. Puneti pe masa o bucata de parmezan si o razatoare, ca sa se serveasca toata lumea. E ceva divin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Minestrone d'inizio autunno" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

In oala cu unt topit si o ceasca cu apa, se soteaza legumele curatate, spalate si taiate, frunzele

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ciorba turceasca de linte

Ciorba turceasca de linte

Se pune lintea la inmuiat cu o ora inainte de a face supa. Se incinge uleiul, se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 200 g fasole cannellini sau barlotti
  • proaspata sau uscata si inmuiata peste noapte
  • o foaie de dafin
  • o rosie zdrobita
  • 1 cartof mic
  • curatat
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 4 felii panceta sau bacon afumat
  • 2 cepe rosii mici
  • curatate si tocate marunt
  • 2 tulpini de telina
  • curatate si tocate
  • ˝ bulb fenicul tocat
  • 3 catei de usturoi
  • curatati si tocati marunt
  • o legatura mica de busuioc proaspat (separati frunzele de tulpini)
  • 2 conserve a cate 400 g de rosii ovale
  • de buna calitate
  • un pahar de vin rosu
  • 2 dovleci
  • taiati in sferturi si apoi felii
  • 200 g frunze de sfecla sau spanac
  • spalat si taiat fasii mai mari (inclusiv tulpinele)
  • 600 ml supa de pui
  • de sunca sau de legume
  • 50 g paste uscate
  • o bucata de parmezan pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde Supa crema de mazare verde cu avocado si menta verde

Se incinge untul cu uleiul de masline (adaugat sa nu se arda untul), apoi calim ceapa tocata marunt, se adauga si mazarea verde, se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Se curata spanacul de cotoare si frunzele intregi se spala in mai multe ape reci, apoi se dau intr-un clocot si se scurg de acea apa.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
GAZPACHO REINVENTAT