autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Mini brioșe cu lămaie

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2013

Ingrediente
125 gr făină,o linguriță praf de copt, 125 gr zahăr, 125 gr unt moale, 2 ouă, o linguriță zeamă de lamaie și o linguriță coajă rasă de lamaie, pentru decor: 100 gr unt moale, 200 gr zahar pudră, 2 linguri lapte cald, o linguriță esență lamaie, fondant sau orice ornament vă place

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180”C. și pregătim aproximativ 25 mini forme de brioșe din hartie ori silicon.

Amestecăm intr-un bol untul moale cu zaharul pina devine pufos si se deschide la culoare, adăugăm ouăle, zeama de lămaie, coaja de lamaie si făina amestecata cu praful de copt. Mixăm aprox 2 min. pană avem o compoziție soft.

Cu ajutorul unei lingurițe umplem formele 3/4 și le dăm la cuptor pt aprox 15-20 min pină devin aurii și sunt ferme la atingere. Le lasăm la racit.

Facem crema de unt după cum urmează: frecăm untul cu zaharul pudră si esența plus laptele cald pina se topește zaharul.

Intindem pe fiecare brioșă cu ajutorul unui cutit crema de unt si apoi le ornam cu fondant ca in imagine. Puteți folosi orice decor..după imaginația fiecăruia....

Fondantul se intinde pe un blat presarat cu zahar pudră o foaie de aprox 3mm si cu ajutorul unei forme circulare se taie cerculețe la mărimea brioșelor. Dacă aveți forme speciale puteți face orice fel de decorațiuni vă trece prin cap flori,fluturași,steluțe,inimioare...etc..

Aceste minunate brioșe sunt foarte ușor de făcut și numai bune pentru o petrecere de copii....sunt ușoare..nu foarte dulci si fff atrăgătoare ..

Spor la prăjiturit.. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini brioșe cu lămaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu dovleac(ludaie)

Prajitura cu dovleac(ludaie)

Intr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
prajitura bounty

prajitura bounty

Batem bine ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devine o crema. Adaugam treptat untul

8 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cristina_Vintu

    Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2013

    :) multumesc..

  • Fara foto

    veronica , 30 octombrie 2013

    Arata super....

  • Fatma_Braileanu

    Fatma_Braileanu (Bucatar) , 29 octombrie 2013

    superrrr!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 125 gr făină,o linguriță praf de copt
  • 125 gr zahăr
  • 125 gr unt moale
  • 2 ouă
  • o linguriță zeamă de lamaie și o linguriță coajă rasă de lamaie
  • pentru decor: 100 gr unt moale
  • 200 gr zahar pudră
  • 2 linguri lapte cald
  • o linguriță esență lamaie
  • fondant sau orice ornament vă place

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

Cristina_Vintu (Chef de cuisine)

:) multumesc..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura Lămâiţa