Mini brioșe cu lămaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Mini brioșe cu lămaie

Ingrediente

  • 125 gr făină,o linguriță praf de copt, 125 gr zahăr, 125 gr unt moale, 2 ouă, o linguriță zeamă de lamaie și o linguriță coajă rasă de lamaie
  • pentru decor: 100 gr unt moale, 200 gr zahar pudră, 2 linguri lapte cald, o linguriță esență lamaie, fondant sau orice ornament vă place

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180”C. și pregătim aproximativ 25 mini forme de brioșe din hartie ori silicon.

Amestecăm intr-un bol untul moale cu zaharul pina devine pufos si se deschide la culoare, adăugăm ouăle, zeama de lămaie, coaja de lamaie si făina amestecata cu praful de copt. Mixăm aprox 2 min. pană avem o compoziție soft.

Cu ajutorul unei lingurițe umplem formele 3/4 și le dăm la cuptor pt aprox 15-20 min pină devin aurii și sunt ferme la atingere. Le lasăm la racit.

Facem crema de unt după cum urmează: frecăm untul cu zaharul pudră si esența plus laptele cald pina se topește zaharul.

Intindem pe fiecare brioșă cu ajutorul unui cutit crema de unt si apoi le ornam cu fondant ca in imagine. Puteți folosi orice decor..după imaginația fiecăruia....

Fondantul se intinde pe un blat presarat cu zahar pudră o foaie de aprox 3mm si cu ajutorul unei forme circulare se taie cerculețe la mărimea brioșelor. Dacă aveți forme speciale puteți face orice fel de decorațiuni vă trece prin cap flori,fluturași,steluțe,inimioare...etc..

Aceste minunate brioșe sunt foarte ușor de făcut și numai bune pentru o petrecere de copii....sunt ușoare..nu foarte dulci si fff atrăgătoare ..

Spor la prăjiturit.. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise