autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 decembrie 2010

Ingrediente
pentru aluat:, 1 kg faina, 500 ml apa calduta, 1 cub drojdie, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, pentru umplutura:, 1 vanata potrivita taiata cubulete mari, o ceapa rosie taiata julien, 2 rosii taiate cubulete, 200gr sunca praga, 200 gr ciuperci din borcan taiate feliute, 1 ardei gras taiat cuburi, masline verzi sau negre taiate pe jumate,fara samburi, branza grasa, moale:mozzarela sau telemea,sau cascaval gras - cubulete, 2 maini rucola, sare,piper,condimente(eu am pus busuioc proaspat), ulei masline

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat de paine obisnuit. Faina pusa pe masa de lucru sau intr-un castron cu un pic de sare.In mijloc facem o "gaura" in care punem drojdia,zaharul si jumatate din cantitatea de apa.Amstecam centrul aducand cate un pic de faina pana cand se formeaza o pasta groasa dupa care adaugam restul de apa si incorporam toata faina.rezulta un aluat moale pe care-l framantam 5 minute.Acoperim cu o folie de plastic si un prosop si lasam sa dospeasca 30 de minute intr-un loc lipsit de curenti.

Intre timp toate ingredientele taiate cubulete potrivite, pentru umplutura, le calim un pic in uleiul de masline inafara de branza si rucola.

Dupa 30 de minute,cand deja aluatul si-a dublat marimea,trebuie sa ne apucam de framantat.10-15 minute framantam aluatul ca sa iasa tot aerul din el.Dupa ce aluatul capata o consistenta elastica tapetam masa de lucru cu faina si formam 8 discuri de aluat de 0.5 cm grosime.in mijlocul fiecarui disc de aluat punem un pic de compozitie plus cateva cubulete de branza si un pic de rucola.

Indoim discul de aluat sub forma de semicerc.Umezim pun pic aluatul la margini cu un pic de apa ca sa se lipeasca.

Dupa ce am terminat de umplut toate discurile le asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ,le acoperim si le mai lasam la crescut inca 45 de minute - o ora.

la final le intepam cu furculita sau le crestam cu un cutit ,ca sa respite compozitia si le bagam la cuptor la foc mediu (200grade) pentru aproximativ o ora.Depinde de cuptorul fiecaruia,dar ar trebui sa capete o culoare aurie.

In timpul coacerii evitati sa umblati la cuptor prea des. Eu le verific o singura data cand intorc tava( deh..cuptorul)

Ies niste painici delicoase cu umplura care poate fi si de post daca nu adaugam carne si branza( putem folsi cascaval de post)



Se mananca atat calde cat si reci



Pofta mare
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Calzone" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Ravioli cu branza

Ravioli cu branza

Pastele ravioli se fierb in apa clocotita cu sare pentru 15 minute, apoi se scurg si se lasa intr-un

18 voturi    2 comentarii
15 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga sarea, zaharul si uleiul. Se adauga faina, se framanta

8 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2012

    Da, arata foarte apetisant!! Sunt sigura ca e si gustoasa, nu doar aratoasa!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

    Tare apetisant arata.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 45 min

5 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calduta
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • pentru umplutura:
  • 1 vanata potrivita taiata cubulete mari
  • o ceapa rosie taiata julien
  • 2 rosii taiate cubulete
  • 200gr sunca praga
  • 200 gr ciuperci din borcan taiate feliute
  • 1 ardei gras taiat cuburi
  • masline verzi sau negre taiate pe jumate,fara samburi
  • branza grasa
  • moale:mozzarela sau telemea,sau cascaval gras - cubulete
  • 2 maini rucola
  • sare,piper,condimente(eu am pus busuioc proaspat)
  • ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar

Din oua, faina, un praf de sare apa si lapte se face aluatul de clatite clasic. Eu intai bat ouale

3 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Salata orientala de vara

Salata orientala de vara

Se spala cartofii si se fieb in coaja. Se lasa la racit si se taie in cubulete. Ceapa se taie julien,se

23 voturi    5 comentarii
30 min
Salate reci
Conopida a la Jamie

Conopida a la Jamie

Conopida se fierbe in apa cu sare intreaga. In uleiul incins se arunca ceapa rosie sa se inmoaie

3 voturi    10 comentarii
1h
Retete vegetariene

Maria Markov (Chef de cuisine)

Da, arata foarte apetisant!! Sunt sigura ca e si gustoasa, nu doar aratoasa!

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu legume