Se face un aluat de paine obisnuit. Faina pusa pe masa de lucru sau intr-un castron cu un pic de sare.In mijloc facem o "gaura" in care punem drojdia,zaharul si jumatate din cantitatea de apa.Amstecam centrul aducand cate un pic de faina pana cand se formeaza o pasta groasa dupa care adaugam restul de apa si incorporam toata faina.rezulta un aluat moale pe care-l framantam 5 minute.Acoperim cu o folie de plastic si un prosop si lasam sa dospeasca 30 de minute intr-un loc lipsit de curenti.
Intre timp toate ingredientele taiate cubulete potrivite, pentru umplutura, le calim un pic in uleiul de masline inafara de branza si rucola.
Dupa 30 de minute,cand deja aluatul si-a dublat marimea,trebuie sa ne apucam de framantat.10-15 minute framantam aluatul ca sa iasa tot aerul din el.Dupa ce aluatul capata o consistenta elastica tapetam masa de lucru cu faina si formam 8 discuri de aluat de 0.5 cm grosime.in mijlocul fiecarui disc de aluat punem un pic de compozitie plus cateva cubulete de branza si un pic de rucola.
Indoim discul de aluat sub forma de semicerc.Umezim pun pic aluatul la margini cu un pic de apa ca sa se lipeasca.
Dupa ce am terminat de umplut toate discurile le asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ,le acoperim si le mai lasam la crescut inca 45 de minute - o ora.
la final le intepam cu furculita sau le crestam cu un cutit ,ca sa respite compozitia si le bagam la cuptor la foc mediu (200grade) pentru aproximativ o ora.Depinde de cuptorul fiecaruia,dar ar trebui sa capete o culoare aurie.
In timpul coacerii evitati sa umblati la cuptor prea des. Eu le verific o singura data cand intorc tava( deh..cuptorul)
Ies niste painici delicoase cu umplura care poate fi si de post daca nu adaugam carne si branza( putem folsi cascaval de post)
Se mananca atat calde cat si reci
Pofta mare

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii