autor:

LUBITA
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2017

Ingrediente
1 pachet aluat de foietaj, toate maruntaiele de la miel sau ied , 500 g carne de porc, 4 leg marar, 1 leg usturoi verde, 1 leg ceapa verde, 2 frunze de dafin, sare, piper, 10 oua, 2 linguri smantana + 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Maruntaiele si carnea de porc spalate, se pun la fiert, intr-un vas mare, impreuna cu frunzele de dafin si 1 lingura cu sare.

Dupa ce au fiert, se scot, dupa ce s-au racit putin, se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca cu mararul taiat marunt, ceapa si usturoiul curatate, spalate si de asemenea, taiate marunt. Se adauga 6oua batute, piper dupa gust si sare, daca e nevoie.

Daca aveti 6 forme mici termorezistente, opriti 6 oua, iar restul se adauga in umplutura de carne. Se amesteca totul foarte bine, apoi se lasa deoparte.

Se capitoneaza formele cu foietaj, se pun 1-2 linguri cu carne, depinde cat de mari sunt formele, pe mijloc se pun putin indesat in carne, cate 1 ou fiert, se acopera cu carne, se niveleaza suprafata si cu lingura, se pune amestecul de smantana, ou batut si putina sare, apoi se lasa formele la cuptor, la foc mic, 40 minute; dupa ce s-au racit, se trece cu un cutit de jur imprejur si se scot pe platou.

Daca a ramas carne, se poate pune intr-o forma mica de chec si se pune la cuptor separat, pentru ca timpul de coacere va fi mai mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini drob in foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Prajitura cu blat de nuca, foi caramel si doua creme

Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem pe toate intr-un vas termorezistent. Ardeii

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • toate maruntaiele de la miel sau ied 
  • 500 g carne de porc
  • 4 leg marar
  • 1 leg usturoi verde
  • 1 leg ceapa verde
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • 10 oua
  • 2 linguri smantana + 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Coaste de miel cu salsa de naut, marinate rapid cu aparatul Food Saver