Maruntaiele si carnea de porc spalate, se pun la fiert.
Maruntaiele si carnea de porc spalate, se pun la fiert, intr-un vas mare, impreuna cu frunzele de dafin si 1 lingura cu sare.
Dupa ce au fiert, se scot, dupa ce s-au racit putin, se trec prin masina de tocat, apoi se amesteca cu mararul taiat marunt, ceapa si usturoiul curatate, spalate si de asemenea, taiate marunt. Se adauga 6oua batute, piper dupa gust si sare, daca e nevoie.
Daca aveti 6 forme mici termorezistente, opriti 6 oua, iar restul se adauga in umplutura de carne. Se amesteca totul foarte bine, apoi se lasa deoparte.
Se capitoneaza formele cu foietaj, se pun 1-2 linguri cu carne, depinde cat de mari sunt formele, pe mijloc se pun putin indesat in carne, cate 1 ou fiert, se acopera cu carne, se niveleaza suprafata si cu lingura, se pune amestecul de smantana, ou batut si putina sare, apoi se lasa formele la cuptor, la foc mic, 40 minute; dupa ce s-au racit, se trece cu un cutit de jur imprejur si se scot pe platou.
Daca a ramas carne, se poate pune intr-o forma mica de chec si se pune la cuptor separat, pentru ca timpul de coacere va fi mai mare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii