1.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi cu zaharul.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul sau untul apoi se incorporeaza in bezea.
Se adauga pesmetul amestecat cu nuca maruntita si praful de copt apoi se incorporeaza in amestecul de oua.
2.Se ung formele cu unt topit apoi se toarna amestecul de mai sus,in fiecare forma,lasand 1 cm gol,pentru a avea loc sa creasca.Se dau formele la copt timp de 15 minute la fooc iute,apoi se reduce temperatura un pic si se mai lasa 5 sau 10 minute,pana ce prajiturelele sunt usor rumenite.
3.Apa cu zaharul pentru sirop se dau in cateva clocote pentru a se topi zaharul apoi se adauga esenta si se lasa sa se racoreasca un pic.
Se scot prajiturelele din forme si cat sunt calde se insiropeaza cu sirop cald(se toarna deasupra lor sirop cu ajutorul unei linguri).Se dau la rece apoi se glazureaza cu ciocolata mentolata topita si se mai dau 10 minute la rece.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii