Mini placinte cu mere si scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mini placinte cu mere si scortisoara

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 250 g faina
  • 120 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 60 ml apa rece
  • Umplutura:
  • 2 mere
  • zahar
  • scortisoara
  • 1 ou batut pentru uns
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Pentru aluat eu folosesc robotul de bucatarie. Se pune in vasul robotului faina, sarea si zaharul, se amesteca apoi se adauga untul rece taiat cubulete si se proceseaza cateva secunde pana ce se obtine o compozitie sfaramicioasa. La final se adauga incet apa si astfel se obtine o bila de aluat care va sta la frigider pentru o ora.

Pentru umplutura, se decojesc merele, se taie bucatele si se calesc putin cu zahar si scortisoara dupa preferinte.

Se intinde aluatul cu sucitorul si se decupeaza cercuri cu ajutorul unei forme/ inel sau unui pahar (orientativ, eu am folosit diametrul de 5 cm).

Peste jumatate din cercuri se pune cate o lingurita din compozitia de mere (puteti pune chiar mai mult, la mine ar mai fi incaput) iar deasupra un alt cerc de aluat.

Se sigileaza marginile placintelelor cu furculita, apasand bine apoi cu varful unui cutit se fac doua crestaturi deasupra, se ung cu ou batut si se pun intr-o tava pe hartie de copt.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 g C pentru aproximativ 30 de minute.

Dupa ce se racesc se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise