autor:

SanatateAcasa

» » Aluaturi si Foietaje

Mini surprize cu pui si cascaval

Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Ingrediente
6 bucati de aluat (facut in casa, din alimente naturale, inclusiv faina integrala, lasat sa creasca, aluatul nu trebuie sa fie prea subtire, insa nici foarte gros), putina sare, boia iute, 50 de grame de pui (fara piele, fara os, fara grasimea vizibila, bine spalat, fiert si taiat in bucati mici, dupa ce s-a racit), 50 de grame de cascaval (taiat in bucati mici de tot sau, daca vreti sa obtineti mini suprizele mai repede, cascavalul topindu-se mai repede, dati cascavalul pe razatoare, obtinand astfel de fulgi de cascaval).

Dificultate: Redusa Timp: 15h

0 voturi

Mod de preparare

Pe mijlocul unei foi se aluat (taiat in patratele) se pun atat bucatile de pui, cat si cascavalul. Peste se adauga inca o foaie de aluat, iar marginile se unesc folosindu-ne de putina apa. Marginile trebuie sa fie bine prinse, ca sa nu se rupa.



Dupa ce s-a procesat la fel cu toate bucatile de aluat, respectiv 3 mini suprize cu pui (acesta se condimenteaza inainte de prajirea proriu-zisa a pachetelelor) si cascaval, se pune 1-2 lingurite cu ulei vegetal intr-o tigaie, apoi se lasa se incinga. Dupa ce s-a incalzit uleiul, se adauga cate un pachet in tigaie. Nu se lasa mult pe focul mare, circa 2-3 minute pentru fiecare pachetel, timp in care se schimba de pe-o parte pe alta.





Mini suprize cu pui si cascaval



La final, cand s-a procedat la fel cu toate mini suprizele cu pui si cascaval, se pune un servet curat pe o farfurie, apoi, scurgandu-se bine, se asaza pachetelele cu pui si cascaval. Servetul va absorbi grasimea, daca este.



Se poate servi ca si mini aperitiv, alaturi de o salata de verde.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini surprize cu pui si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Am dat pe razatoarea mare branza.Daca untul/margarina e rece merge si el/ea dat/a pe razatoarea mare.Margarina

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu dovlecel

Tarta cu dovlecel

-se face aluatul din toate ingredientele de mai sus si se lasa la rece pana pregatiti legumele pentru

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15h

0 voturi

Ingrediente

  • 6 bucati de aluat (facut in casa
  • din alimente naturale
  • inclusiv faina integrala
  • lasat sa creasca
  • aluatul nu trebuie sa fie prea subtire
  • insa nici foarte gros)
  • putina sare
  • boia iute
  • 50 de grame de pui (fara piele
  • fara os
  • fara grasimea vizibila
  • bine spalat
  • fiert si taiat in bucati mici
  • dupa ce s-a racit)
  • 50 de grame de cascaval (taiat in bucati mici de tot sau
  • daca vreti sa obtineti mini suprizele mai repede
  • cascavalul topindu-se mai repede
  • dati cascavalul pe razatoare
  • obtinand astfel de fulgi de cascaval).

Raporteaza reteta

Retete
de SanatateAcasa
Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Ciupercile se spala bine cu apa rece, se toaca marunt. Apoi se taie ceapa marunt. Se pune foarte

1 vot    0 comentarii
30h
Paste si pizza
Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci

Se spune putin ulei vegetal intr-o tigaie incinsa, se adauga legumele, se inabusa, se adauga orezul,

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini suprize cu pui si cascaval

Mini suprize cu pui si cascaval

Pe mijlocul unei foi se aluat (taiat in patratele) se pun atat bucatile de pui, cat si cascavalul.

0 voturi    0 comentarii
10h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Merdenele