autor:

Epure Mariana

» » Aperitive

Mini tarte cu carne si ciuperci

Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Epure Mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2009

Ingrediente
pt.aluat:3 galbenusuri, 200 g unt, faina cat cuprinde (aprox 400 g), pt.umplutura:, 8 ciuperci mari champignion proaspete, 300 g carne tocata de vita, 1 ceapa, sare, piper, 150 g cascaval

Dificultate: Medie Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Se face intai aluatul fraged din faina cu unt si cele 3 galbenusuri, se framanta bine si apoi lasam aluatul la rece 2 ore cel putin. Intre timp pregatim umplutura, taiem ciupercile cubulete mici. Le calim intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline si un praf de sare pana ce se duce putin sucul lor sa nu fie zemoase dar nici uscate de tot..Apoi tocam carnea de vita/vitel,o dam cu sare si piper si o calim si pe ea impreuna cu ceapa tocata.Amestecam si cu ciupercile.Luam aluatul din frigider si intindem o foaie din care taiem apoi forme mici rotunde ce se potrivesc formelor de mini tarte.Intindem bine aluatul sa se onduleze dupa modelul marginilor tarteleor.Apoi cu o lingura luam din umplutura si punem in mijlocul aluatului din tarta.Presaram deasupra cascavalul ras si dam la cuptorul incins pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob din carne tocata de vita

Drob din carne tocata de vita

Amestecati compozitia. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie sau cu nitel unt. Deasupra puneti

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bruschette

Bruschette

Se taie painea felii,daca folositi paine toscana,feliile se taie in jumatate.Se rupe pielita carnatilor

9 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

    Combinatia de carne cu ciuperci este foarte buna ! Eu o folosesc foarte des. Eu adaug si usturoi, 2-3 linguri cu vin alb, si patrunjel verde. Merita incercat !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Fac si eu aceste mini tarte,dar doar cu ciuperci,sau doar cu carne.Nu am amestecat aceste ingrediente.Am sa incerc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Arata foarte bine si cred ca sunt tare gustoase...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Super prezentare,felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Imi place reteta.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • pt.aluat:3 galbenusuri
  • 200 g unt
  • faina cat cuprinde (aprox 400 g)
  • pt.umplutura:
  • 8 ciuperci mari champignion proaspete
  • 300 g carne tocata de vita
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 150 g cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Epure Mariana
Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Salata verde cu legume si piept de pui la gratar

Pieptul de pui taiat bucatele mici se da cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper, se

12 voturi    2 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se dau ouale pe razatoare, se amesteca cu ceapa verde tocata cu branza sfaramata si cu mararul tocat,

9 voturi    5 comentarii
15 min
Salate din oua
Budinca de mamaliga

Budinca de mamaliga

Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte,

4 voturi    7 comentarii
35 min
Budinci

Alina (Chef de cuisine)

Combinatia de carne cu ciuperci este foarte buna ! Eu o folosesc foarte des. Eu adaug si usturoi, 2-3 linguri cu vin alb, si patrunjel verde. Merita incercat !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu diferite umpluturi