Mini tarte cu carne

Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Mini tarte cu carne

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 14 mini tarte:
  • pentru aluat:
  • 5 g drojdie uscata (la plic)
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar (aprox 250 ml) apa calduta
  • faina cat cuprinde
  • 1 varf de lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 200 g carne tocata
  • sare si piper
  • 1 ou
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns
  • Putin cascaval taiat cubulete

Mod de preparare

Mini tarte cu aluat de casa si carne de porc tocata. Pot fi servite calde, dar pot fi luate si la pachet la serviciu sau in drumetii. Sunt simple si satioase.

Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta, pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.

Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit.

Pentru umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se da de pe foc. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza oul.

Aluatul se mai framanta putin apoi se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar. Se ia un cerc de aluat, se umple cu carne, se ridica cu grija marginile, se strang marginile cu degetele, se adauga o bucatica mica de cascaval pe fiecare mini tarta, apoi se acopera cu fasii subtiri de aluat. Aluatul ramas se poate folosi astfel pentru decorat sau il puteti refrigera pentru alte retete.

Se ung mini tartele cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau pana se rumenesc.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/mini-tarte-cu-carne.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor