Aluatul
Intr-un castron, am pus untul, am cernut faina, am adaugat indulcitorul si oul. Am inceput sa framant un aluat destul de lipicios, dar care dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele, devine usor elastic. (daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati un pic de faina). L-am pus in folie alimentara si l-am bagat la frigider pt o ora, timp in care m-am apucat de crema.
Crema
Intr-o vas, am pus 4 galbenusuri, indulcitorul si am inceput sa le amestec bine cu mixerul. Pepenele curatat si taiat l-am transformat in piure. L-am adaugat peste galbenusuri si am amestecat, dupa care am pus la fiert toata compozitia, amestecand incontinuu pana cand a inceput sa se ingroase. Dupa ce s-a racit, am adaugat cubul de unt si putina zeama de lamaie. Am amestecat bine, bine si am dat la frigider. Dupa ce a stat la frigider aprox o jumatate de ora, am incorporat in crema si mascarponele. Am bagat iar la frigider crema.
Aluatul rece l-am scos de la frigider, l-am mai framanat un pic si am intins o foaie din care am taiat cercuri mari pe care le-am pus in forme de mini tarte. Am copt la cuptor, cam 20 minute ( eu din prea multa treaba :P am uitat un pic de ele) dupa care le-am scos si le-am lasat la racit.
Le-am umplut cu delicioasa crema de pepene si am savurat una pe loc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii