Mini-tarte cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mini-tarte cu fructe

Ingrediente

  • Ingrediente(pentru aluat)
  • 100 gr. margarina Unirea;
  • 180-200 gr. faina (vezi cata intra);
  • 50 gr. zahar;
  • 1 ou;
  • 1/6 lingurita cu sare;
  • 1/2 plic praf de copt (optional);
  • Ingrediente(pentru crema de vanilie si decor)
  • 1 plic budinca de vanilie;
  • 2 linguri cu zahar;
  • 400 ml. lapte;
  • 1 kiwi;
  • felii de piersici din compot;
  • bucatele de ananas din compot;

Mod de preparare

Preparam aluatul: Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il bagam la congelator pentru 20-30 minute ( nu mai mult).

Scoatem aluatul de la congelator si il impartim in 12-15 bilute egale (depinde de masura formelor - eu am folosit forme cu diametru mic). Ungem formele cu unt, si asezam cat mai uniform aluatul in ele (lucram cu mainile).

Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc pentru a nu se umfla si bagam formele asezate pe o tava, la cuptorul incins la 180 grade pana capata o culoare aurie. Se lasa la racit.

Preparam crema (budinca): Se prepara dupa instructiunile aflate pe spatele plicului de budinca, avand mare grija sa nu se lipeasca sau sa faca cocoloase.

Umplem cosuletele cu crema (budinca) si ornam cu fructe (kiwi, ananas, piersici din compot etc). Important!! La umplerea minitartelor folosim budinca rece, ajutandu-ne de un posh cu varf stelat sau...daca suntem nerabdatori, le putem umple folosind o lingurita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise