autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2011

Ingrediente
(cantitati pentru 15 mini-tarte), Aluat:, , 1. 500 gr faina, 2. 6-8 linguri zahar fin, 3. 250 gr unt, 4. 2 plicuri zahar vanilat, 5. 2 oua, 6. 4-6 linguri de apa, 7. putina sare, , Umplutura:, , 1. 600 ml lapte, 2. 400 ml frisca, 3. 100 gr zahar, 4. 2 plicuri budinca de vanilie, 5. 1-2 plicuri tort gelée transparent, 6. fructe (ce am folosit eu : 6 kiwi - 330 gr, 2 portocale - 450 gr, 4 prune mari - 230 gr, 15 boabe de struguri)

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

15 voturi

Mod de preparare

Acum niste ani facusem o reala obsesie pentru tartele cu capsuni de la Carrefour. Nu stiu daca se mai gasesc, nu am mai cumparat de mult timp, insa pe vremea cand habar nu aveam sa-mi prepar singura, de cate ori treceam prin magazin luam si o caserola cu tarte. Desi mult prea scaldate-n gelatina, erau, ce-i drept, delicioase.
Astazi insa, am invatat sa le fac pentru placerea mea si a altora, aceste tarte cu fructe fiind prima comanda pe care, cu mare emotie si bucurie am onorat-o :). Daca-s la fel de bune sau ba, ii las pe cei care le-au gustat deja sa-mi spuna :) .


Intai de toate, aluatul il prepari amestecand amestecand faina, sarea, zaharul, untul, ouale si zaharul vanilat. Adaugi apa si framanti in conditiile cerute de aluatul de tarta (ingredientele sa fie reci, mainile trecute sub jet de apa rece si uscate, framantat cat mai repede si putin, cu buricele degetelor, pana ce se transforma din firimituri in aluat omogen). Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider macar 30 de min. Apoi se tapeteaza blatul de lucru cu niste faina, imparti aluatul si intinzi foi rotunde, subtiri, pe care le rulezi pe facalet si le derulezi in formele de tarta. Intepi aluatul cu o furculita din loc in loc si mai bagi 30 de min la frigider. Optional poti pune greutati dar nu se umfla cat sa iasa diforme. Se pun tartele la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 min. Le scoti pe un gratar si le lasi sa se raceasca.

Pentru crema amesteci continutul plicurilor de budinca cu zaharul si putin lapte, urmand instructiunile de pe ambalaj. Restul de lapte si frica lichida le pui pe foc. Cand dau sa fiarba torni budinca si lasi la foc mic, amestecand continuu, pentru inca 5 min pana se leaga si capata consistenta dorita. Dai la o parte si lasi sa se raceasca.

Intre timp tai fructele dupa plac. Pui in fiecare forma cate o lingura-doua de budinca, incercand sa imparti cat mai egal. Ornezi cu fructe si la urma prepari tort gelée, ca in instructiuni (desi eu pun mereu mai putin lichid decat specificat, fiindca nu mi-a iesit niciodata cum trebuie dupa indicatiile de pe plic). Se pun la frigider si se servesc reci. Pofta buna!

(Tarta din farfuria rosie este dintre mini-tartele descrise mai sus. Celelalte doua tarte sunt facute dupa aceeasi reteta cu alte fructe ramase, aluatul ajungandu-mi pentru doua forme cu diametrul de 18 cm si o singura mini-tarta)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu fructe si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

Pentru cojile de tarte vom amesteca galbenusurile cu zaharul,adaugam untul si faina, amestecam pana

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Ilut , 09 mai 2014

    ok

  • Fara foto

    Lucia Georgeta , 09 mai 2014

    bune

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

    Sunt delicioase!

    • Elly

      Elly (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

      Cred ca sunt foarte bune tartele tale!! yumy yumy***

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2011

      Deosebite: gust si eleganta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

15 voturi

Ingrediente

  • (cantitati pentru 15 mini-tarte)
  • Aluat:
  • 1. 500 gr faina
  • 2. 6-8 linguri zahar fin
  • 3. 250 gr unt
  • 4. 2 plicuri zahar vanilat
  • 5. 2 oua
  • 6. 4-6 linguri de apa
  • 7. putina sare
  • Umplutura:
  • 1. 600 ml lapte
  • 2. 400 ml frisca
  • 3. 100 gr zahar
  • 4. 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5. 1-2 plicuri tort gelée transparent
  • 6. fructe (ce am folosit eu : 6 kiwi - 330 gr
  • 2 portocale - 450 gr
  • 4 prune mari - 230 gr
  • 15 boabe de struguri)

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mirey (Chef de cuisine)

Sunt delicioase!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta sfaramicioasa cu crema