autor:

vera

» » Torturi

Mini tort cu mousse de ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Ingrediente
5 oua, 150g zahar, 150g faina, -mousse de ciocolata:, 300ml frisca lichida batuta bine, 3 oua intregi, 150g zahar, 200g ciocolata amara, - pt insiropat:50g zahar caramelizat+100ml apa+2 linguri lichior de ciocolata crema

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Am pregatit pandispanul asa: galbenusurile le-am batut cu zaharul pana au devenit crema,am incorporat usor faina amestecand cu atentie,iar la sfarsit am adaugat albusurile frumos crescute(mixate)
Am tapetat tava cu unt si faina,am introdus in cuptorul cald 180°C timp de 25 minute
Dupa racire am taiat cercuri cu ajutorul unui inel de metal,si am pregatit siropul: am caramelizat zaharul. Am stins cu apa ,iar spre sfarsit am adaugat lichiorul(pt copii nu folositi);am insiropat blatul pe care l-am taiat in prealabil pe jumatate si am umplut cu mousse pregatit asa:
Ciocolata am topit-o in baie de aburi,dar la rece,am adaugat-o peste ouale amestecate cu zaharul,iar la sfarsit frisca mixata bine;
Am asamblat tortuletul,l-am decorat dupa imaginatia mea si....pofta buna ,este un desert deosebit de gustos si aratos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort pentru Andreea

Tort pentru Andreea

Mod de preparare blat: Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile

1 vot    0 comentarii
8h
Torturi
Tort palarie

Tort palarie

Blat : Ouale se separa, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, uleiul,

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

    Cred ca este un deliciu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Un deliciu...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

    Felicitari,arata bine si cred ca este si tare gustos.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • -mousse de ciocolata:
  • 300ml frisca lichida batuta bine
  • 3 oua intregi
  • 150g zahar
  • 200g ciocolata amara
  • - pt insiropat:50g zahar caramelizat+100ml apa+2 linguri lichior de ciocolata crema

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca este un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu mere si nuci