autor:

vera

» » Torturi

Mini tort cu mousse de ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Ingrediente
5 oua, 150g zahar, 150g faina, -mousse de ciocolata:, 300ml frisca lichida batuta bine, 3 oua intregi, 150g zahar, 200g ciocolata amara, - pt insiropat:50g zahar caramelizat+100ml apa+2 linguri lichior de ciocolata crema

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Am pregatit pandispanul asa: galbenusurile le-am batut cu zaharul pana au devenit crema,am incorporat usor faina amestecand cu atentie,iar la sfarsit am adaugat albusurile frumos crescute(mixate)
Am tapetat tava cu unt si faina,am introdus in cuptorul cald 180°C timp de 25 minute
Dupa racire am taiat cercuri cu ajutorul unui inel de metal,si am pregatit siropul: am caramelizat zaharul. Am stins cu apa ,iar spre sfarsit am adaugat lichiorul(pt copii nu folositi);am insiropat blatul pe care l-am taiat in prealabil pe jumatate si am umplut cu mousse pregatit asa:
Ciocolata am topit-o in baie de aburi,dar la rece,am adaugat-o peste ouale amestecate cu zaharul,iar la sfarsit frisca mixata bine;
Am asamblat tortuletul,l-am decorat dupa imaginatia mea si....pofta buna ,este un desert deosebit de gustos si aratos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tort cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Blat de ciocolata alba pentru torturi festive-Madeira Sponge Cake

Pentru torturile etajate se folosesc blaturi cu o consistenta dura,cel mai des intalnit fiind Madeira

18 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort Jessy 9 ani

Tort Jessy 9 ani

Pentru prima data facem compozitia pentru blat. Albusele batute spuma cu 12 linguri de zahar si 12

8 voturi    19 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

    Cred ca este un deliciu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Un deliciu...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

    Felicitari,arata bine si cred ca este si tare gustos.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • -mousse de ciocolata:
  • 300ml frisca lichida batuta bine
  • 3 oua intregi
  • 150g zahar
  • 200g ciocolata amara
  • - pt insiropat:50g zahar caramelizat+100ml apa+2 linguri lichior de ciocolata crema

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca este un deliciu.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Fluture