Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa, pana obtinem caramelul.
Punem cate una sau doua lingurite de caramel in fiecare forma si il lasam sa se intareasca.
Laptele il amestecam cu 50g zahar si il punem la fiert.
Dupa ce da in clocot ,oprim focul si il lasam sa se raceasca.
Batem bine ouale intregi cu o furculita apoi adaugam esenta si coaja de lamaie.
Acest amestec il vom pune, putin cate putin ,in laptele caldut amestecand continuu.
Cu ajutorul unui polonic umplem miniformele cu compozitia rezultata, apoi le asezam intr-o tava mai mare. Turnam apa fierbinte pana la jumatatea tavii si dam la cuptor pentru 30-35 minute.
Le lasam sa se raceasca foarte bine apoi le pastram la frigider pana in momentul servirii.
Pentru un aspect mai spectaculos rasturnam crema
pe farfurie si o decoram cu frisca si zahar ars.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii