Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa, pana obtinem caramelul.
Punem cate una sau doua lingurite de caramel in fiecare forma si il lasam sa se intareasca.
Laptele il amestecam cu 50g zahar si il punem la fiert.
Dupa ce da in clocot ,oprim focul si il lasam sa se raceasca.
Batem bine ouale intregi cu o furculita apoi adaugam esenta si coaja de lamaie.
Acest amestec il vom pune, putin cate putin ,in laptele caldut amestecand continuu.
Cu ajutorul unui polonic umplem miniformele cu compozitia rezultata, apoi le asezam intr-o tava mai mare. Turnam apa fierbinte pana la jumatatea tavii si dam la cuptor pentru 30-35 minute.
Le lasam sa se raceasca foarte bine apoi le pastram la frigider pana in momentul servirii.
Pentru un aspect mai spectaculos rasturnam crema
pe farfurie si o decoram cu frisca si zahar ars.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii