Ingrediente
• 200 g făină, • 4 linguri de parmezan, • 5 ouă, • 350 ml lapte, • cimbru uscat, • frunze de rozmarin tocate, • sare și piper
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
13 voturi
Mod de preparare
Trebuie doar să aveți grijă să țineți ușa cuptorului închisă tot timpul cât minisufleurile sunt înăuntru.
Pentru început am pornit cuptorul pus pe 200 grade Celsius, apoi într-un bol mai mare am bătut ouăle întregi până își dublează volumul. Am adăugat făina, parmezanul și laptele, treptat, amestecând cu telul pentru a nu se face cocoloașe. Consistența aluatului trebuie să fie a unei smântâni care curge. La final am adăugat ierburile, sarea și piperul.
În tava de brioșe se toarnă câte un strop de ulei în fiecare locaș.
Eu am pus prea mult ulei în fiecare gaură a tăvii și în cuptor a dat pe dinafară și am umplut casa de fum :))). Deci respectați stropul de ulei menționat mai sus și nu repetați greșeala mea.
Tava cu ulei se pune în cuptorul încins pentru 5 minute, apoi se scoate cu grijă și se toarnă repede aluatul în fiecare locaș al tăvii, încât să urce până la două treimi din înălțimea găurii.
Se pune tava la cuptor și se coc sufleurile cam 20 minute până devin pufoase și rumenite.
La final trebuie să le lăsați în cuptor cu focul stins până aproape se răcește cuptorul, astfel riscul de a se lăsa scade considerabil.
Eu dacă am pus ulei mai mult la început și a dat pe dinafară în timpul coacerii am fost nevoită să le scot din cuptor și astfel că frumusețile mele s-au dezumflat.
Chiar dacă nu și-au păstrat forma sunt absolut delicioase! Am presărat parmezan peste ele și le-am savurat bucățică cu bucățică :)).
Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012
gingiumingiu: Orice e posibil! Poti incerca, rau nu are cum sa iasa, mai ales ca se pun in aluat. Sa-mi spui cum ti-au iesit!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012
Foarte bune si aromate ! pupici
gingiumingiu (Bucatar) , 27 ianuarie 2012
Buna, Spune-mi, te rog, crezi ca pot folosi cascaval dalia in locul parmezanului? Multumesc frumos :)
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2012
Delicioase!***** Multumim pentru explicatia detaliata si sfaturile utile.Pupici!