autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Aperitive

Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2012

Ingrediente
• 200 g făină, • 4 linguri de parmezan, • 5 ouă, • 350 ml lapte, • cimbru uscat, • frunze de rozmarin tocate, • sare și piper

Dificultate: Medie Timp: 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Reteța aceasta am făcut-o sâmbătă și vă spun că e ideală pentru o gustare caldă de weekend sau când vă vin musafiri. Sunt pufoase, intens aromate și se fac în doi timpi și trei mișcări :))!

Trebuie doar să aveți grijă să țineți ușa cuptorului închisă tot timpul cât minisufleurile sunt înăuntru.
Pentru început am pornit cuptorul pus pe 200 grade Celsius, apoi într-un bol mai mare am bătut ouăle întregi până își dublează volumul. Am adăugat făina, parmezanul și laptele, treptat, amestecând cu telul pentru a nu se face cocoloașe. Consistența aluatului trebuie să fie a unei smântâni care curge. La final am adăugat ierburile, sarea și piperul.
În tava de brioșe se toarnă câte un strop de ulei în fiecare locaș.
Eu am pus prea mult ulei în fiecare gaură a tăvii și în cuptor a dat pe dinafară și am umplut casa de fum :))). Deci respectați stropul de ulei menționat mai sus și nu repetați greșeala mea.
Tava cu ulei se pune în cuptorul încins pentru 5 minute, apoi se scoate cu grijă și se toarnă repede aluatul în fiecare locaș al tăvii, încât să urce până la două treimi din înălțimea găurii.
Se pune tava la cuptor și se coc sufleurile cam 20 minute până devin pufoase și rumenite.
La final trebuie să le lăsați în cuptor cu focul stins până aproape se răcește cuptorul, astfel riscul de a se lăsa scade considerabil.
Eu dacă am pus ulei mai mult la început și a dat pe dinafară în timpul coacerii am fost nevoită să le scot din cuptor și astfel că frumusețile mele s-au dezumflat.
Chiar dacă nu și-au păstrat forma sunt absolut delicioase! Am presărat parmezan peste ele și le-am savurat bucățică cu bucățică :)).
Daca ti-a placut reteta noastra "Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Scovergi cu branza,cascaval si smantana

Drojdia si zaharul se dizolva in laptele cald si se acopera sa stea la caldura 5-10 minute. Cartofii

13 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Turtite cu branza feta(reteta Laurei Adamache)

Turtite cu branza feta(reteta Laurei Adamache)

Se zdrobeste bine branza cu o furculita ,se adauga mararul tocat si cozile de ceapa verde taiate

26 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    La cat de frumos ai descris, imi lasa gura apa. :) Au mai ramas si pentru noi...sau mai bine le pregatim singure ?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Ce arome! Imi plac!

  • laly

    laly (Maestru bucatar) , 18 februarie 2012

    Eu am pus branza mozzarela si nu au iesit asa pufoas, acum am parmezan sa vad daca ies :) dar de gustoase sunt, mmmmm.

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      gingiumingiu: Orice e posibil! Poti incerca, rau nu are cum sa iasa, mai ales ca se pun in aluat. Sa-mi spui cum ti-au iesit!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Foarte bune si aromate ! pupici

    • Fara foto

      gingiumingiu (Bucatar) , 27 ianuarie 2012

      Buna, Spune-mi, te rog, crezi ca pot folosi cascaval dalia in locul parmezanului? Multumesc frumos :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2012

      Delicioase!***** Multumim pentru explicatia detaliata si sfaturile utile.Pupici!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

13 voturi

Ingrediente

  • • 200 g făină
  • • 4 linguri de parmezan
  • • 5 ouă
  • • 350 ml lapte
  • • cimbru uscat
  • • frunze de rozmarin tocate
  • sare și piper

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

La cat de frumos ai descris, imi lasa gura apa. :) Au mai ramas si pentru noi...sau mai bine le pregatim singure ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Cornuri din aluat de cartofi