autor:

Laura_Nechita

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Ingrediente
pentru aluat, 200 gr faina, 1 praf de sare, 2 linguri untura, 50 gr unt moale, 1 ou de gaina, chimen si nucsoara macinate, pentru umplutura, 500 gr branza de vaci (preferabil de tara), 1 cub unt (aproximativ 50 gr), 3-4 linguri smantana grasa (preferabil de tara), sare, pentru jeleu, 1 morcov mai marisor, 1 sfecla rosie, 1 castravete, 1 lingurita sare, 1 lingurita amidon, 50 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele.
Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adaugam untul si untura si amestecam cu o lingura, presand bine untul ca sa se distribuie. Cand aluatul devine faramicios, adaugam oul batut si amestecam cat sa se incorporeze, apoi incepem sa framantam cu mana. Daca e necesar, adaugati un pic de faina, dar compozitia nu trebuie sa iasa tare. Dupa ce am framantat, ambalam aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider.
Intr-un castron, punem branza de vaci, sare, smantana si un cub de unt. Cu ajutorul blenderului, mixam compozitia pana devine spumoasa. Vom obtine o crema de branza extrem de fina si de gustoasa. Dam la frigider.
Intr-un pahar cu apa, dizolvam 1 lingurita de amidon. Curatam legumele si le spalam. Taiem cuburi morcovul si sfecla si le gatim la aburi sau le fierbem pana devin moi. Nu le amestecati pentru ca avem nevoie de fiecare culoare. Vom mixa la blender fiecare leguma, apoi adaugam cate un pic din amidonul dizolvat.
Vom fierbe de rand cate un sos de morcov, sfecla, castravete, adaugam cate un praf de sare. Lasam compozitiile la racit.
Pornim cuptorul.
Scoatem din frigider aluatul, il intindem pe un blat infainat si taiem in functie de formele de copt pe care le avem.
Le punem la copt, in cuptor,la foc mediu, aproximativ 30 minute, poate si mai putin. Nu trebuie rumenite foarte mult, trebuie sa ramana fragede.
Le scoatem si le lasam la racit.
Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema de branza, le ornam cu jeleu de legume si se pun la rece pana in momentul servirii.
Chimenul, nucsoara si untura fac ca minitartele sa fie extrem de gustoase si de fragede.
2Se pot servi si de pe o zi pe alta daca mai raman, desigur, insa tineti cont ca sosul de legume va colora un pic crema de branza.
Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele.
Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adauga
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Blintzi- placinta cu branza

Blintzi- placinta cu branza

Se incalzeste cuptorul la 170C (325F). Se amesteca faina, praful de copt, zaharul si oule cu mixerul,

4 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu branza

Cornuri cu branza

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Violeta Vio , 08 martie 2015

    Ador aceasta reteta

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 200 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri untura
  • 50 gr unt moale
  • 1 ou de gaina
  • chimen si nucsoara macinate
  • pentru umplutura
  • 500 gr branza de vaci (preferabil de tara)
  • 1 cub unt (aproximativ 50 gr)
  • 3-4 linguri smantana grasa (preferabil de tara)
  • sare
  • pentru jeleu
  • 1 morcov mai marisor
  • 1 sfecla rosie
  • 1 castravete
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita amidon
  • 50 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Paste de casa, cu hribi si bacon

Paste de casa, cu hribi si bacon

Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat. Într-un castron, se mixează

0 voturi    0 comentarii
2h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de pui, cu legume si iaurt

Salata de pui, cu legume si iaurt

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pieptul de pui si se lasa la fiert, pana

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Scufite cu branza si verdeata Scufite cu branza si verdeata

Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa. Se pot consuma alaturi de alte aperitive intr-un cadru mai mult sau

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Gogosele din cartofi cu porumb Gogosele din cartofi cu porumb

Fierbem și decojim cartofii, după care ii strivim si amestecam cu restul ingredientelor. Le dam o forma, le punem pe tava și le dam

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive