Tiramisu rețeta originală
Pornim cuptorul.
Pregatim doua forme de minitorturi, asezam hartie de copt in interior.
Mixam untul moale, un praf de sare si zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou, mixam pana la incorporare. Adaugam cacaoa, bicarbonatul apoi faina si praful de copt. Radem un cubulet de turta dulce, incorporam pesmetul in compozitie. Omogenizam, turnam compozitia in cantitati egale in cele doua forme, Punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de 25 -30 minute. Scoatem apoi, lasam sa se raceasca de tot, indepartam hartia de copt.
Doua galbenusuri le mixam cu doua linguri de zahar, transferam compozitia pe baie de aburi si lasam sa se lege o crema densa. Dam deoparte, incorporam branza mascarpone, si la final adaugam un cub de 20 gr unt. Adaugam taria, zaharul aromatizat si omogenizam. Dam la rece.
Pentru unul dintre tortulete, din cele doua albusuri ramase, le-am mixat bine ca pe bezea, am adaugat pesmentul de la turta dulce ramasa si am copt totul intr-o tava identica. Dupa ce s-a copt, am scos-o si am lasat-o la racit.
Pregatim o cafea naturala, un pic mai concentrata, fara zahar o prefer eu.
Mixam smantana rece, adaugam zaharul pudra si dam la rece.
Taiem blatul in doua straturi. Insiropam bine cu cafeaua rece, adaugam crema. Pentru al doilea tortulet, am inclus stratul de bezea cu turta dulce intre straturile de crema.
Incheiem cu un strat de blat. Ornam cu frisca rece, pudram cu cacao.
Pentru glazura sau bordura, topim ciocolata simplu. Va capata un aspect mat, cand se va intari.
Ornam cu bomboane de ciocolata, pudra de cacao si dam la rece pana la servire.
Acest minitort Tiramisu este de departe mult mai bun decât Tiramisu rețeta originală :)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii