Minitort tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Minitort tiramisu

Ingrediente

  • 2 blaturi mici:
  • 60 gr unt
  • 1 praf sare
  • 2 linguri zahar brut
  • 2 oua de gaina
  • 2 lg cu varf faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar amaretti
  • 1vrf. cutit bicarbonat
  • 1 vrf. lingurita praf copt
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brut
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingura whisky
  • 1 lingurita zahar amaretti
  • 20 gr unt
  • Frisca
  • 200 gr smantana naturala 30%
  • 1 lingura zahar pudra
  • Glazura/ bordura
  • 200 gr ciocolata neagra
  • Insiropat
  • 1 cafea tare
  • Ornat
  • pudra cacao
  • bomboane de ciocolata
  • In plus
  • 4 cuburi turta dulce

Mod de preparare

Pornim cuptorul.

Pregatim doua forme de minitorturi, asezam hartie de copt in interior.

Mixam untul moale, un praf de sare si zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou, mixam pana la incorporare. Adaugam cacaoa, bicarbonatul apoi faina si praful de copt. Radem un cubulet de turta dulce, incorporam pesmetul in compozitie. Omogenizam, turnam compozitia in cantitati egale in cele doua forme, Punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de 25 -30 minute. Scoatem apoi, lasam sa se raceasca de tot, indepartam hartia de copt.

Doua galbenusuri le mixam cu doua linguri de zahar, transferam compozitia pe baie de aburi si lasam sa se lege o crema densa. Dam deoparte, incorporam branza mascarpone, si la final adaugam un cub de 20 gr unt. Adaugam taria, zaharul aromatizat si omogenizam. Dam la rece.

Pentru unul dintre tortulete, din cele doua albusuri ramase, le-am mixat bine ca pe bezea, am adaugat pesmentul de la turta dulce ramasa si am copt totul intr-o tava identica. Dupa ce s-a copt, am scos-o si am lasat-o la racit.

Pregatim o cafea naturala, un pic mai concentrata, fara zahar o prefer eu.

Mixam smantana rece, adaugam zaharul pudra si dam la rece.

Taiem blatul in doua straturi. Insiropam bine cu cafeaua rece, adaugam crema. Pentru al doilea tortulet, am inclus stratul de bezea cu turta dulce intre straturile de crema.

Incheiem cu un strat de blat. Ornam cu frisca rece, pudram cu cacao.

Pentru glazura sau bordura, topim ciocolata simplu. Va capata un aspect mat, cand se va intari.

Ornam cu bomboane de ciocolata, pudra de cacao si dam la rece pana la servire.

Acest minitort Tiramisu este de departe mult mai bun decât Tiramisu rețeta originală :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise