autor:

cretu_veronica22

» » , Prajituri, Torturi

Minitortulete cu crema de dovleac

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 10 oua, 10 linguri apa, 10 linguri zahar, 3 linguri cacao, 12 linguri faina, 5 linguri alune de padure maruntite, 1 praf de copt, , Crema de dovleac:, , 3 cani dovleac copt, 500 gr branza dulce de vaci, 500 ml frisca lichida, 300 gr zahar pudra, 20 ml esenta de cognac, 1 lingurita scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile impreuna cu apa se bat spuma.Adaugam zaharul si cand avem o bezea tare adaugam galbenusurile si apoi alunele maruntite.Incorporam cacaua,faina si praful de copt.Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt.Cand este copr si racit se taie in doua pentru a obtine doua foi de blat.



Crema:

Dovelacul se curata de coaja si partea din mijloc cu seminte.Se taie cuburi aprox egale,se aranjeaza intr-un singur strat in tava in care am pus hartie de copt.Cand dovleacul este copt se lasa la racit.Curatam eventualele parti mai arse(pentru a nu avea puncte negre prin crema) si pasam bine de tot pana obtinem un piure fin.Pentru a se pasa cat mai bine adaugam in blender si frisca lichida.Trecem branza prin sita sau o pasam cu blenderul pentru a obtine o crema de branza la care adaugam frisca.Atata la branza cat si la dovleac folosim frisca (cele 500 ml) pe care o impartim in doua parti .Amestecam cele doua compozitii,adaugam zaharul si aromele.

Impartim crema in doua parti.Intindem o parte peste prima foaie,asezam a doua foaie si deasupra intindem uniform restul de crema.

Decupam cu ajutorul unor inele rotunde minitortulete.Deasupra fiecarui tortulet turnam un start generos de ciocolata topita la care am adaugat putina frisca lichida. Lasam la rece,indepartam inelele si gata de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Minitortulete cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu branza

Tort cu branza

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade. Intr-un bol se amesteca faina de biscuiti cu untul topit

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu mac si glazura de lamaie

Tort cu mac si glazura de lamaie

1. Se incince cuptorul la 180°C.Se unge cu unt o tava rotunda pentru torturi. 2. Coaja rasa de

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2014

    Pt ca sotul aseara mi-a adus o tona de dovleci, cu siguranta am sa incerc reteta!!Arata super!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 12 linguri faina
  • 5 linguri alune de padure maruntite
  • 1 praf de copt
  • Crema de dovleac:
  • 3 cani dovleac copt
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr zahar pudra
  • 20 ml esenta de cognac
  • 1 lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
kamkrys75

kamkrys75 (Chef de cuisine)

Pt ca sotul aseara mi-a adus o tona de dovleci, cu siguranta am sa incerc reteta!!Arata super!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort amarui