autor:

Alice85

» » Aperitive

Coproductie de Mititei

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2009

Ingrediente
Ingrediente: Pentru 15 bucati: 300 g carne de oaie fara os, 300 g carne de vita, 5 g bicarbonat, 1 g cimbru praf, 15 g usturoi, 3-4 g ardei iute, 1 g piper macinat, 2-4 g arome (,miroase de cîrnati), 25-30 ml supa (apa), 100 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare: Carnea se curata, se spala, se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga sare, bicarbonat si se amesteca. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza si se prepara un sos de usturoi cu apa sau supa. Ardeiul iute (uscat) se piseaza. Pasta obtinuta se pastreaza la rece circa 24 ore pentru maturare. Se trece apoi din nou prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca cu supa, (apa), piperul, cimbrul, mujdeiul strecurat, ardeiul iute si mirodeniile. Compozitia obtinuta se trece prin masina de tocat la care s-a atasat un dispozitiv cu palnie (ca la cirnati), tinind palma stinga sub palnie pentru a portiona micii. Se pun intr-o tava umezita cu apa rece. Se frig pe gratarul incins, uns cu grasime, sau se prajesc in ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coproductie de Mititei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Portofele cu ciuperci si carne

Portofele cu ciuperci si carne

Am luat cate o foaie, am stropit –o cu ulei si am indoit-o in doua, pe latime. Am adaugat putin

15 voturi    12 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Strudel oriental Lucica

Strudel oriental Lucica

Caisele taiate cubulete se amesteca intr-un bol,cu sucul de portocale.Carnea se prajeste in ulei,pana

19 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • metzger364

    metzger364 (Chef de cuisine) , 03 mai 2013

    100 g sare la 600 g carne foarte mult(10 g) poate

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Un deliciu !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Arata bine. Eu am facut din pui, dar m-am implicat mai putin, doar gatiti si infulecati. Pt. stradania de a-i prepara, te felicit!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Ai dreptate Silvia este o coprodductie :)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Asta este o coproductie,oaie,vita.Oricum sunt buni.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: Pentru 15 bucati: 300 g carne de oaie fara os
  • 300 g carne de vita
  • 5 g bicarbonat
  • 1 g cimbru praf
  • 15 g usturoi
  • 3-4 g ardei iute
  • 1 g piper macinat
  • 2-4 g arome (,miroase de cîrnati)
  • 25-30 ml supa (apa)
  • 100 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

metzger364 (Chef de cuisine)

100 g sare la 600 g carne foarte mult(10 g) poate

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob de pui cu verdeata