autor:

Alice85

» » Aperitive

Coproductie de Mititei

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2009

Ingrediente
Ingrediente: Pentru 15 bucati: 300 g carne de oaie fara os, 300 g carne de vita, 5 g bicarbonat, 1 g cimbru praf, 15 g usturoi, 3-4 g ardei iute, 1 g piper macinat, 2-4 g arome (,miroase de cîrnati), 25-30 ml supa (apa), 100 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare: Carnea se curata, se spala, se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga sare, bicarbonat si se amesteca. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza si se prepara un sos de usturoi cu apa sau supa. Ardeiul iute (uscat) se piseaza. Pasta obtinuta se pastreaza la rece circa 24 ore pentru maturare. Se trece apoi din nou prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca cu supa, (apa), piperul, cimbrul, mujdeiul strecurat, ardeiul iute si mirodeniile. Compozitia obtinuta se trece prin masina de tocat la care s-a atasat un dispozitiv cu palnie (ca la cirnati), tinind palma stinga sub palnie pentru a portiona micii. Se pun intr-o tava umezita cu apa rece. Se frig pe gratarul incins, uns cu grasime, sau se prajesc in ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coproductie de Mititei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • metzger364

    metzger364 (Chef de cuisine) , 03 mai 2013

    100 g sare la 600 g carne foarte mult(10 g) poate

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Un deliciu !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Arata bine. Eu am facut din pui, dar m-am implicat mai putin, doar gatiti si infulecati. Pt. stradania de a-i prepara, te felicit!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Ai dreptate Silvia este o coprodductie :)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Asta este o coproductie,oaie,vita.Oricum sunt buni.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: Pentru 15 bucati: 300 g carne de oaie fara os
  • 300 g carne de vita
  • 5 g bicarbonat
  • 1 g cimbru praf
  • 15 g usturoi
  • 3-4 g ardei iute
  • 1 g piper macinat
  • 2-4 g arome (,miroase de cîrnati)
  • 25-30 ml supa (apa)
  • 100 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

14 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

metzger364 (Chef de cuisine)

100 g sare la 600 g carne foarte mult(10 g) poate

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Degetele din ficatel si slaninuta