autor:

mihaela cecilia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mix de ciuperci cu sos de smantana

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2010

Ingrediente
700g ciuperci proaspete (pleurotus, champinion albe si brune), 100g unt, 1 lingura de faina, 200ml lapte, 500g smantana, sare, piper alb, nucsoara macinata, patrunjel tocat

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se spala si se taie in 4, apoi se pun intr-o tigaie si se lasa pe foc sa fiarba in sucul propriu pana ce nu mai ramane deloc . Intre timp se prepara sosul astfel: untul se topeste intr-o tigaie, apoi se adauga faina desfacuta in laptele rece si se lasa la fiert pana se ingroasa sosul, avand grija sa se amestece in el tot timpul. Cand este aproape gata se adauga smantana, sare dupa gust, piper, nucsoara si se mai da cateva clocote. Se stinge focul si apoi se adauga patrunjelul tocat marunt. Se serveste cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de ciuperci cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar

57 voturi    21 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Brocoli cu 3 feluri de branza

Brocoli cu 3 feluri de branza

Brocoli se spala si se fierbe 10 minute in apa cu sare. Se scoate si se lasa cateva minute la scurs.

7 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Elena-Ramona

    Elena-Ramona (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu aceasta reteta. Imi plac ciupercile foarte mult si le combin cu aproape orice. Aici am servit acest sos cu carne de vita si cartofi piure si a fost foarte bun. Imi place foarte mult sosul de ciuperci.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta,numai ca dupa ce au fiert ciupercile si au ramas fara sucul lor propriu,am adaugat un pic de ulei sa le calim si dupa aceea un pic de vin,lasandu-l sa se evapore.Dupa aceea am continuat cu aceeasi procedura din reteta atasata de tine.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Gustoase!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

    Minunata idee ai avut Ana! Voi incerca sa imbunatatesc si eu reteta , dupa ideea ta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte frumos, foarte bun!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Multumesc pentru aprecieri!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      tare buna!asa nu am incercat....salvat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Delicioase, nucsoara le da o aroma deosebita.*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Si eu prepar acest sos, cu usturoi, nu am folosit niciodata nucsoara, dar, cu prima ocazie voi incerca. Sunt sigura ca este foarte gustos.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      arata foare bine ,o sa incerc si eu

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Mama, mama ce bunatate! Imi plac f. mult ciupercile mai ales cu sos de smantana!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Bun,bun,bun...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      La ce ai pus in ea,nu poate sa fie decat tare gustoasa.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Bune tare cu mamaliga............

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Iubesc Ciupercile !! Sigur voi incerca ! Salvez si reteta sa fiu sigura ca nu se intampla ceva :P

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 700g ciuperci proaspete (pleurotus
  • champinion albe si brune)
  • 100g unt
  • 1 lingura de faina
  • 200ml lapte
  • 500g smantana
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara macinata
  • patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Crochete cu dovlecei