autor:

Piri Piri e Canela

» » Mancaruri cu carne

Mussaka

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 07 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 07 mai 2010

Ingrediente
1 vanata, 4 cartofi, 1 cescuta mica de ulei de masline, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, 400gr.carne macinata de vitel sau oaie, 1 rosie, 1 lingurita de ceai de scortisoara pudra, 1 legatura de busuioc proaspat(pudra,sau alte ierburi...), piper, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita boia, 400 sos bechamel, branza rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

1)Taie vanata si cartofii rondele.Vinetele se cond.cu sare si se lasa jumate de ora...se spala si se seaca cu hartie.
2)In jumatate din cantitatea de ulei(cam 4 linguri)se caleste ceapa tocata cu usturoiul zdrobit(nu tocat sau pisat)pana ajunge la culoarea galbuie...se adauga carnea macinata,amesteca bine si mai lasa pana i-si schimba culoarea,adauga rosia tocata(fara pielita),scortisoara,o parte din busuiocul tocat(nu am avut busuioc proaspat,am pus putin pudra...)piper,sare sau 1 lingurita de vegeta,boia pt. culoare,mai lasa vreo 10 min.amestecand din cand in cand.Am gatit la foc mic,multa grija cu uleiul,nu pune mai mult!la fel si cu sarea!
3)In restul de ulei prajeste putin vanata,pe ambele parti,lasa la scurs.
4)Cartofii i-am prajit separat pe jumatate,se lasa la scurs.
5)Unge o forma de cuptor cu f.putin ulei de masline,sau cateva forme mici.Pune un strat de vinete,carne,cartofi.Toarna sosul bechamel si deasupra branza.Da la cuptorul preincalzit la 180C,cca.40 min,pana gratineaza...
6)Decoreaza cu restul de busuioc,rosii cherry(am uitat de ele)patrunjel...
Reteta originala era numai din vinete,carne macinata de oaie si busuioc proaspat,obligatoriu scortisoara(surprinzator de bun!)A iesit f. bun!Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mussaka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii

  • Nicolaescu Elisabeta , 11 februarie 2014

    pui un rand de cartofi una de vanata?

  • Nicolaescu Elisabeta , 11 februarie 2014

    pai cartofii ce faci cu ei?

  • Estera Flori (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Merita incercata reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Arata bine!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Felicitari pentru reteta!! e super...vot maxim!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      E foarte gustoasa, te felicit!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte aromata si prezentare super!*****

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Bucataria turceasca trebuie sa fie mandra de tine ! Nota 10 pentru ca ai folosit scortisoara !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      F.bun. Fac,musacamdoar din vinete;ca sa nu absoarba mult ulei,le pun in cuptor. Mi-a placut amestecul de ierburi si scortisoara.Am salvat si ti-am dat 5 stelute.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte interesant...si bun...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Am probat si eu aceasta reteta de la o prietena si mi-a placut mult Felicitari pe reteta....buna,buna.

    • bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Excelent arata, este una din preferintele mele culinare !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      5 ***** de la mine.Interesanta treaba cu scortisoara...!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Gustoasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Cred ca este foarte buna, cu atatea arome...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Interesanta combinatia de condimente,data viitoare incerca si niste menta proaspata sau uscata la amestecul de carne.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Imi place tare mult ...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte gustoasa si in acelasi timp satioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 4 cartofi
  • 1 cescuta mica de ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 400gr.carne macinata de vitel sau oaie
  • 1 rosie
  • 1 lingurita de ceai de scortisoara pudra
  • 1 legatura de busuioc proaspat(pudra,sau alte ierburi...)
  • piper, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita boia
  • 400 sos bechamel
  • branza rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Estera Flori (Chef de cuisine)

Merita incercata reteta.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Varza calita cu carnati de bere si cu rosii Cherry