autor:

SaltnSasha

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Mousse beat, de ciocolata

Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2014

Ingrediente
4 oua separate (proaspete!), 50 ml vin rosu, 1 varf de sare, 1 varf de ardei iute, 6 lingurite zahar pudra (cu varf), 160-170 g ciocolata neagra, 120g unt, 1 lingurita coaja de portocala

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.



Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un pic de spuma. Batem si albusurile cu zaharul pudra pana raman tepene in bol.



Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu untul la bain-marie. Adaugam coaja de portocala pentru ca este mnom-mnom de buna. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Stingem focul si lasam ciocolata la racit.



Dupa ce aceasta s-a racit, turnam compozitia in galbenusuri in bolul cu ciocolata si incorporam cu ajutorul unei linguri de lemn ori a unei spatule. Adaugam o lingura din albusurile batute. Turnam compozitia de ciocolata peste albusurile ramase si amestecam incet pana la incorporarea completa. Nimic mai simplu.



Turnam in castroane/cani/cesti/ce-avem-prin-casa, ornam dupa cum avem chef (in cazul meu cu ciocolata rasa, portocala si o bombonica) si bagam la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.



This is all. Se savureaza incet, cu rabdare si cu un pahar de vin/sampanie/prosecco langa, sa se asorteze cu deliciosul mousse. Enjoy!



Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse beat, de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovlecei

Se caleste prazul taiat in felii( e mai bun decat ceapa pt. ca nu e asa de puternic la gust ) la

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Sorbet de capsuni

Sorbet de capsuni

1. Pune zaharul intr-o cratita cu 250 ml apa, lasa-l sa fiarba si gateste timp de 2 minute.Lasa siropul

10 voturi    6 comentarii
25 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    E un deliciu...

  • Fara foto

    Viorel Vio , 03 iunie 2014

    Gustos Ro inseamna ca e chiar beat! :))

  • Fara foto

    Gustos Ro , 03 iunie 2014

    Draga Viorel, in ingrediente vei gasi mentionat si vinul rosu. Asadar, reteta contine alcool. :-)

    • Fara foto

      Viorel Vio , 01 iunie 2014

      Nu stiu cine e beat de ciocolata, in reteta n-am vazut alcool!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 oua separate (proaspete!)
  • 50 ml vin rosu
  • 1 varf de sare
  • 1 varf de ardei iute
  • 6 lingurite zahar pudra (cu varf)
  • 160-170 g ciocolata neagra
  • 120g unt
  • 1 lingurita coaja de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de SaltnSasha
Prăjitura magică cu ciocolată

Prăjitura magică cu ciocolată

Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Spanac cu ouă ochiuri

Spanac cu ouă ochiuri

Tocăm ceapa şi usturoiul. Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi

15 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza Calzone - varianta impletita

Pizza Calzone - varianta impletita

În 650 ml de apă caldă dizolvăm drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr tos. Amestecăm

12 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

E un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Pudding din paine cu marmelada de portocale