Mousse beat, de ciocolata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Mousse beat, de ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua separate (proaspete!)
  • 50 ml vin rosu
  • 1 varf de sare
  • 1 varf de ardei iute
  • 6 lingurite zahar pudra (cu varf)
  • 160-170 g ciocolata neagra
  • 120g unt
  • 1 lingurita coaja de portocala

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un pic de spuma. Batem si albusurile cu zaharul pudra pana raman tepene in bol.

Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu untul la bain-marie. Adaugam coaja de portocala pentru ca este mnom-mnom de buna. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Stingem focul si lasam ciocolata la racit.

Dupa ce aceasta s-a racit, turnam compozitia in galbenusuri in bolul cu ciocolata si incorporam cu ajutorul unei linguri de lemn ori a unei spatule. Adaugam o lingura din albusurile batute. Turnam compozitia de ciocolata peste albusurile ramase si amestecam incet pana la incorporarea completa. Nimic mai simplu.

Turnam in castroane/cani/cesti/ce-avem-prin-casa, ornam dupa cum avem chef (in cazul meu cu ciocolata rasa, portocala si o bombonica) si bagam la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

This is all. Se savureaza incet, cu rabdare si cu un pahar de vin/sampanie/prosecco langa, sa se asorteze cu deliciosul mousse. Enjoy!

Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura