Separam galbenusurile de albusuri.
Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un pic de spuma. Batem si albusurile cu zaharul pudra pana raman tepene in bol.
Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu untul la bain-marie. Adaugam coaja de portocala pentru ca este mnom-mnom de buna. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Stingem focul si lasam ciocolata la racit.
Dupa ce aceasta s-a racit, turnam compozitia in galbenusuri in bolul cu ciocolata si incorporam cu ajutorul unei linguri de lemn ori a unei spatule. Adaugam o lingura din albusurile batute. Turnam compozitia de ciocolata peste albusurile ramase si amestecam incet pana la incorporarea completa. Nimic mai simplu.
Turnam in castroane/cani/cesti/ce-avem-prin-casa, ornam dupa cum avem chef (in cazul meu cu ciocolata rasa, portocala si o bombonica) si bagam la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.
This is all. Se savureaza incet, cu rabdare si cu un pahar de vin/sampanie/prosecco langa, sa se asorteze cu deliciosul mousse. Enjoy!
Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii