Separam galbenusurile de albusuri.
Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un pic de spuma. Batem si albusurile cu zaharul pudra pana raman tepene in bol.
Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu untul la bain-marie. Adaugam coaja de portocala pentru ca este mnom-mnom de buna. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Stingem focul si lasam ciocolata la racit.
Dupa ce aceasta s-a racit, turnam compozitia in galbenusuri in bolul cu ciocolata si incorporam cu ajutorul unei linguri de lemn ori a unei spatule. Adaugam o lingura din albusurile batute. Turnam compozitia de ciocolata peste albusurile ramase si amestecam incet pana la incorporarea completa. Nimic mai simplu.
Turnam in castroane/cani/cesti/ce-avem-prin-casa, ornam dupa cum avem chef (in cazul meu cu ciocolata rasa, portocala si o bombonica) si bagam la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.
This is all. Se savureaza incet, cu rabdare si cu un pahar de vin/sampanie/prosecco langa, sa se asorteze cu deliciosul mousse. Enjoy!
Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii