Mousse beat, de ciocolata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Mousse beat, de ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua separate (proaspete!)
  • 50 ml vin rosu
  • 1 varf de sare
  • 1 varf de ardei iute
  • 6 lingurite zahar pudra (cu varf)
  • 160-170 g ciocolata neagra
  • 120g unt
  • 1 lingurita coaja de portocala

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un pic de spuma. Batem si albusurile cu zaharul pudra pana raman tepene in bol.

Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu untul la bain-marie. Adaugam coaja de portocala pentru ca este mnom-mnom de buna. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Stingem focul si lasam ciocolata la racit.

Dupa ce aceasta s-a racit, turnam compozitia in galbenusuri in bolul cu ciocolata si incorporam cu ajutorul unei linguri de lemn ori a unei spatule. Adaugam o lingura din albusurile batute. Turnam compozitia de ciocolata peste albusurile ramase si amestecam incet pana la incorporarea completa. Nimic mai simplu.

Turnam in castroane/cani/cesti/ce-avem-prin-casa, ornam dupa cum avem chef (in cazul meu cu ciocolata rasa, portocala si o bombonica) si bagam la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

This is all. Se savureaza incet, cu rabdare si cu un pahar de vin/sampanie/prosecco langa, sa se asorteze cu deliciosul mousse. Enjoy!

Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise