Mousse de scortisoarã (Mousse de canela)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mousse de scortisoarã (Mousse de canela)

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 100 gr. zahãr
  • 35 gr. fãinã
  • 1 ou intreg si 2 gãlbenuse
  • un vãrf cutit vanilie pudrã si altul de sare
  • 1 linguritã (cafea) de scortisoarã pudrã
  • 300 ml. smântânã pt. bãtut
  • Decor:
  • bete de scortisoarã
  • optional fisális

Mod de preparare

1)Pune la fiert laptele.

Separat, amestecã jumãtate de zahãr cu fãina, oul, gãlbenusele, vanilia si sarea.

Toarnã incet amestecul peste lapte, amestecând incontinuu la foc mic, pânã se ingroasã.

Ia de pe foc si incorporeazã scortisoara.

2)Bate smântâna friscã cu restul de zahãr.

Amestecã cu crema cãldutã.

3)Toarnã in cupe.

Se decoreazã dupã plac, eu am lãsat putinã friscã pt. decor.

Dã la rece.

Scortisoara:

Este cunoscutã din antichitate.

In sec.16 este adusã de comercianti portughezi direct din actuala Sri Lanka (S. Asiei) ajungând ca 1 kg. sã sã valoreze 10 gr. de aur.

Este folosit ca remediu, 1 linguritã de scortisoarã luatã zilnic reduce zahãrul in sânge si colesterolul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor