autor:

Piri Piri e Canela

» » Spume si creme dulci

Mousse de scortisoarã (Mousse de canela)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 26 octombrie 2010

Ingrediente
250 ml lapte, 100 gr. zahãr, 35 gr. fãinã, 1 ou intreg si 2 gãlbenuse, un vãrf cutit vanilie pudrã si altul de sare, 1 linguritã (cafea) de scortisoarã pudrã, 300 ml. smântânã pt. bãtut, Decor:, bete de scortisoarã, optional fisális

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1)Pune la fiert laptele.
Separat, amestecã jumãtate de zahãr cu fãina, oul, gãlbenusele, vanilia si sarea.
Toarnã incet amestecul peste lapte, amestecând incontinuu la foc mic, pânã se ingroasã.
Ia de pe foc si incorporeazã scortisoara.
2)Bate smântâna friscã cu restul de zahãr.
Amestecã cu crema cãldutã.
3)Toarnã in cupe.
Se decoreazã dupã plac, eu am lãsat putinã friscã pt. decor.
Dã la rece.
Scortisoara:
Este cunoscutã din antichitate.
In sec.16 este adusã de comercianti portughezi direct din actuala Sri Lanka (S. Asiei) ajungând ca 1 kg. sã sã valoreze 10 gr. de aur.
Este folosit ca remediu, 1 linguritã de scortisoarã luatã zilnic reduce zahãrul in sânge si colesterolul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de scortisoarã (Mousse de canela)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Desert rapid si gustos

Desert rapid si gustos

Pregatim crema: Amestecam ouale cu zaharul ,adugam amidonul ,dizolvam eventual cu putin lapte cald; Intr-un

4 voturi    3 comentarii
15 min
Spume si creme dulci
Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata

Se topeste ciocolata la bain-marie dupa care se adauga untul treptat si se lasa sa se raceasca. Se

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Briahna , 02 ianuarie 2014

    excelent

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    Un desert cu aroma delicioasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    Un desert foarte,foarte delicios,iar prezentarea este pe masura...

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Merge bine dupa un pranz usor. Felicitari!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 100 gr. zahãr
  • 35 gr. fãinã
  • 1 ou intreg si 2 gãlbenuse
  • un vãrf cutit vanilie pudrã si altul de sare
  • 1 linguritã (cafea) de scortisoarã pudrã
  • 300 ml. smântânã pt. bãtut
  • Decor:
  • bete de scortisoarã
  • optional fisális

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Un desert cu aroma delicioasa.

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata de cocos si fistic