autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti(de post)

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2010

Ingrediente
-500 g faina, -un cub de drojdie, -250 ml apa, -1 lingurita de zahar, -1 plic zahar vanilat, -esenta de rom, -putin ulei, -nuci macinate, -sare, Pentru sirop:, -2 cesti de zahar, -4 cesti cu apa, -5 linguri cu miere

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

17 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta;intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.Se amesteca bine si se mai adauga apa.Se adauga restul de faina ,uleiul , zaharul vanilat,romul,putina sare si apoi apa putin cate putin.Se framanta bine iar cand aluatul se desprinde de pe marginea vasului se presara putina faina si se lasa la crescut circa 1 ora la loc cald.
Cand este gata crescut se iau bucati din aluat, se formeaza suluri subtiri doua cate doua care se impletesc si apoi se formeaza opturi.Mucenicii astfel formati se pun intr-o tava tapetata cu faina ,se mai lasa putin la crescut ,se ung cu un sirop de zahar dizolvat in apa si apoi se dau la cuptor.
Separat se prepara un sirop din zahar, miere si apa.Se pune la fiert si se da in cateva clocote.
Cand mucenicii sunt gata copti se scot din cuptor ,se lasa putin sa se raceasca ,se inmoaie apoi in siropul de mai sus dupa care se pun intr-un castron.Se toarna restul siropului peste ei si se adauga nuca din belsug.Se scot pe un platou.
Sunt deliciosi ................Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti(de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti, de post

Mucenici moldovenesti, de post

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lgt zahar

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post
Sfintisori (mucenici) moldovenesti, editia  2011

Sfintisori (mucenici) moldovenesti, editia 2011

Pentru ca miine e sarbatoarea Sf. 40 de Mc. din Sevastia, ca in fiecare an, de 8 martie fac sfintisori

14 voturi    13 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Catalina (Chef de cuisine):

    Am facut si eu mucenici anul acesta si au iesit minunati.Multumesc pentru reteta

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Lybrary,ma bucur ca iti place reteta..............multumesc!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Multumesc de vizita si aprecieri,Adina!

  • Fara foto

    Lybrary19 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    E foarte binevenita reteta! Iar poza e super!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Bravo! Foarte frumosi. Si eu fac tot la fel

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Mari , la anul te invit la mine sa facem impreuna.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Ma bucur ca iti plac Ramona.Multumesc!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc tare mult Lia.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Multumesc, Cely...............intradevar au fost buni.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Silvioara,te invit la o portie....................

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Violette, intradevar sunt deliciosi..................

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Panseluta, ma bucur ca iti plac.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Buni, buni! Sa faci si la anu, ca nu mai fac eu si vin la tine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      meseriasi!felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Arata super, i-as devora intr-o clipa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Nota 10 cu felicitari atat pentru reteta cat si pentru prezentare.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Felicitari fetelor!!! Cred ca au fost grozav de buni

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ce frumos arata,te invita sa-i mananci.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Deliciosi.....

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Multumesc draga mea Valentina............si ai tai arata foarte bine. Pup cu drag!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Tare gustosi mai sunt,iar prezentarea este super...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      ce frumos ti-au iesit mucenicii !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

17 voturi

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -un cub de drojdie
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita de zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -esenta de rom
  • -putin ulei
  • -nuci macinate
  • -sare
  • Pentru sirop:
  • -2 cesti de zahar
  • -4 cesti cu apa
  • -5 linguri cu miere

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Lybrary,ma bucur ca iti place reteta..............multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
"Spanakopita"