autor:

Camelia Grosu

» » Paste si pizza

Mucenici muntenesti

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2010

Ingrediente
-4 pungi de mucenici, -2 portocale (coaja de la ele), -1 lamaie (coaja de la ea), -4 plicuri zahar vanilat, -2 esente de rom, -200g miez de nuca, -scortisoara (pe care am uitat s-o pun in poza), -1kg zahar

Dificultate: Redusa Timp: 4h

8 voturi

Mod de preparare

Se desfac pungile cu mucenici si se pun in tava de la cuptor in cuptor ca sa se mai usuce un pic, apoi se pun in 6 litri de apa clocotita si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Dupa ce au fiert se pune zaharul si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se lasa la racit. Dupa ce compozitia s-a racit se pune coaja rasa pe razatoarea mica de la cele doua portocale, coaja rasa tot pe razatoarea mica de la lamaie, esentele de rom, zaharul vanilat, nucile date prin masina de tocat nuci si scortisoara dupa gustul fiecaruia. Cand eram mai tanara optuletele le faceam din aluat de taitei cu masina speciala, dar acum nu mai am timp. Pacat. Ieseau foarte frumosi, dar trebuiau facuti inainte cu cateva zile ca sa se usuce. Imi iau angajamentul ca la anul voi face cu aluat facut de mine (dar cu ou). In timpul de preparare am luat si timpul de racire a compozitiei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Aceasta e o masa traditionala romaneasca de 9 Martie. Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Pizza cu blat de mamaliga

Pizza cu blat de mamaliga

Intr-un bol se pune faina de malai cu apa si o ligurita de sare. Se pune in cuptorul cu microunde

22 voturi    10 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Sigur că am pregătit! La fel de aromaţi ca ai tăi! Şi eu îi faceam acum câţiva ani, din cocă preparată de mine, cu aparatul. Dar timpul e foarte vitreg, trece prea repede şi acum se găsesc la punguliţă.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Mucenici muntenesti am reusit sa fac si euu anul acesta ,numai ca am avut timp sa-i fac eu cu mana mea(nu stiam ca sunt de cumparat).

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Maria Ivan , 22 august 2014

    Bun bun

  • Fara foto

    Marian Vlad , 09 martie 2014

    gustos

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      vera , 22 martie 2010

      Vai dar ce buni mai sunt,cumparati sau facuti,tot acelasi lucru!arata prea bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Un deliciu...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Nu am mancat niciodata, dar dupa cum am vazut imaginile tare buni trebuie sa fie....

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      cei mai buni

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

8 voturi

Ingrediente

  • -4 pungi de mucenici
  • -2 portocale (coaja de la ele)
  • -1 lamaie (coaja de la ea)
  • -4 plicuri zahar vanilat
  • -2 esente de rom
  • -200g miez de nuca
  • -scortisoara (pe care am uitat s-o pun in poza)
  • -1kg zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conchiglioni Funghi