autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Mucenici muntenesti

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2015

Ingrediente
1 pahar (250 ml) apa calda,, 1 lingurita sare,, 1 lingura zahar,, faina cat cuprinde, Se servesc cu: zahar, coaja rasa de lamaie, scortisoara, esenta de rom, coaja de portocala si nuca macinata

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Aceasta e o masa traditionala romaneasca de 9 Martie.



Mod de preparare:

Intr-un vas se amesteca putina faina cu o lingura cu zahar si o lingurita cu sare, apoi se face un spatiu in mijloc, in care se toarna 1 pahar cu apa calduta (nu fierbinte!). Se amesteca bine cu mainile si se adauga din cand in cand faina, framantand bine pana obtinem un aluat elastic si bun de intins.



Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se taie/decupeaza mucenicii cu forma speciala si se asaza pe o tava in care am presarat faina. Pe langa forma de opt, se fac si 40 de betisoare reprezentand cei 40 de "mucenici".



Se lasa la uscat 24 de ore.



A doua zi, se pun apa la fiert intr-o oala de 4 litri, iar cand fierbe apa, adaugam mucenicii si dam focul mic. Ii fierbem pentru 40-50 de minute. Apoi, intr-o cana, amestecam 2 linguri de faina cu apa si o punem prin strecuratoare peste mucenicii care fierb. Cand se ridica la suprafata, sunt gata.



Se servesc calzi, decorand fiecare dupa gustul sau. Eu pun la un castronel: un varf de cutit de coaja rasa de lamaie, 2 linguri rase de zahar, un varf de cutit de scortisoara, o lingurita de rom si 2 linguri rase de nuca macinata. Putem adauga si putina coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan peste iarna).







Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Se desfac pungile cu mucenici si se pun in tava de la cuptor in cuptor ca sa se mai usuce un pic,

8 voturi    7 comentarii
4h
Paste si pizza
Piersici de post

Piersici de post

Se amesteca apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, sarea, dupa care se adauga faina, esenta

18 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sonia , 09 martie 2019

    Sunt foarte buni si gustosi, felicitari.

  • Fara foto

    Nela , 05 decembrie 2017

    Foarte, foarte buni.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar (250 ml) apa calda,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingura zahar,
  • faina cat cuprinde
  • Se servesc cu: zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • coaja de portocala si nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sonia

Sunt foarte buni si gustosi, felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata usoara de post