autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Mucenici muntenesti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
faina, apa, sare, nuca macinata, zahar, scortisoara

Dificultate: Medie Timp: 45 min

45 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decit macaroanele. Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cit mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta. Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si, cind clocoteste, se introduc mucenicii. Se fierb pina se inmoaie.
Se iau de pe foc si se adauga nuca pisata, pina cind zeama se ingroasa. Uscarea mucenicilor inainte de fierbere este absolut necesara, pentru a se evita absorbtia unei cantitati prea mari de apa in timpul fierberii si deformarea lor.
Se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si scortisoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Aceasta e o masa traditionala romaneasca de 9 Martie. Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Se desfac pungile cu mucenici si se pun in tava de la cuptor in cuptor ca sa se mai usuce un pic,

8 voturi    7 comentarii
4h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    Foarte buni! Eu le pun coaja de lamaie si portocala, esenta de vanilie si de rom. Sunt mult mai arfumati asa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Medie

Timp

45 min

45 voturi

Ingrediente

  • faina
  • apa
  • sare
  • nuca macinata
  • zahar
  • scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte buni! Eu le pun coaja de lamaie si portocala, esenta de vanilie si de rom. Sunt mult mai arfumati asa.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza (aluat facut in casa)