autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Muffins cu aroma de lavanda

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
200 ml lapte, o lingurita flori uscate de lavanda, 2 cups faina (400gr), 3/4 cups zahar (150gr), 80 gr unt, 2 ouă, esenta de vanilie, , Pentru frosting:, 25 ml lapte, 350 gr zahar pudra, 100 gr unt, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Lavandaaa….dragii mei trebuie sa va spun ca iubesc lavanda. Da, o iubesc pur si simplu in toate modurile posibile. Am peste tot in casa lavanda, am flori, am sapun, gel dus, detergent de rufe cu miros de lavanda, hartie parfumata pentru dulapioare cu miros de lavanda si bineinteles un saculeț generos cu flori uscate de lavanda pentru ceai si prajiturelele…Lavanda aduce liniste si relaxare in casa mea , ma binedispune si trebuie sa va spun ca un ceai de lavanda baut inainte de culcare ma relaxeaza si am un somn profund si linistit…Asa ca a venit vremea sa fac si ceva dulce cu lavanda special pentru voi ….



Intr-un bol mixam untul cu zaharul pina se spumeaza, adaugam ouăle pe rind si apoi laptele in care am pus florile de lavanda . Adaugam esenta de vanilie si apoi faina cernuta in prealabil cu praful de copt.



Cu ajutorul unei lingurite punem compozitie in formele de briose cam trei sferturi sa fie pline si dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180”C in cuptorul incins in prealabil.



Cit timp se coc si se racesc briosele, facem spuma de unt. Mixam intr-un bol untul care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pudra pe care il punem in 5-6 etape, alternind cu laptele si esenta de vanilie. Cind briosele sunt complet reci, le ornam dupa bunul plac cu spuna de unt. Eu am ales un spriț foarte mare cu care am facut trandafirași si i-am pudrat cu citeva cristale de zahar cu aroma de lavanda..normal…:)



Sunt absolut delicioase, cremoase si aromate. Va recomand sa le serviti alaturi de o ceasca cu cafea ori ceai impreuna cu cei dragi..



Ginduri bune, dragii mei si spor la prajiturit. :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu aroma de lavanda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz

Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz

De mult nu am mai apucat sa fac fursecuri, mai bine zis de la Craciun.. :) Si cum băieții mă tot

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fructe cu sos caramel si paine in ou

Fructe cu sos caramel si paine in ou

Se curata fructele si se taie bucatele mici. Se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se topeasca.

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • o lingurita flori uscate de lavanda
  • 2 cups faina (400gr)
  • 3/4 cups zahar (150gr)
  • 80 gr unt
  • 2 ouă
  • esenta de vanilie
  • Pentru frosting:
  • 25 ml lapte
  • 350 gr zahar pudra
  • 100 gr unt
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tort cu crema si fructe