autor:

Cristina_Vintu

» » Dulciuri diverse

Muffins cu crema de vanilie

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2014

Ingrediente
4 oua, 240gr zahar, 240gr unt topit ori ulei, 240gr faina, esenta de vanilie, 1 lingurita praf de copt, pt.crema: 500ml.lapte, 4 galbenusuri, 100gr zahar, 40gr amidon, 150 gr unt, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si zeama de la o jumatate de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pina isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, adaugam untul topit, zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt si cernute in prealabil. Vom obtine o compozitie nu foarte groasa, insa asa trebuie sa fie. :) Punem cu ajutorul unei linguri compozitie in formele de muffins cam 3/4 si le coacem aprox 20min. la 180'C in cuptorul bine incins in prealabil. Din ingredientele date vor iesi fix 24 bucati. Le lasam la racit si cind sunt reci taiem un capacel pe mijloc si umplem cu ajutorul unui pos cu crema pregatita. Eu am ales sa le pudrez cu un pic de zahar vanilat, voi puteti folosi orice decor va place...



Crema: Punem laptele la incalzit la foc mic, separat mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si apoi treptat laptele caldut, Dupa ce s-au integrat foarte bine, punem iar pe foc si cu ajutorul unui tel manual mixam continuu (sa nu se prinda) pina crema se ingroasa. Dam deoparte, adaugam untul si aromele(coaja de portocala, zeama de lamaie) mixam bine, apoi punem folie de plastic direct pe crema (sa nu se formeze crusta) si lasam la racit aprox. 1 ora (daca aveti timp faceti crema prima).



Sunt delicioase, fine, nu foarte dulci si merg perfect pentru orice ocazie...fie chiar si o mica intalnire cu prietenele ca un ceai... :)

Spor si ginduri bune, dragii mei. :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema

Prajitura cu crema

Blatul: Bati galbenusurile cu zaharul,adaugi cacao, apa,uleiul,praful de copt si faina,la urma albusurile

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Polixenia Graf , 14 aprilie 2016

    multumesc, pentru retetele minunate,Bucataras ! Am sa fac si eu . :)

  • Luckycake

    Luckycake (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2014

    arata tare bine :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 240gr zahar
  • 240gr unt topit ori ulei
  • 240gr faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt.crema: 500ml.lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100gr zahar
  • 40gr amidon
  • 150 gr unt
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala si zeama de la o jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Luckycake

Luckycake (Chef de cuisine)

arata tare bine :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
PLACINTA CU DOVLEAC