Usturoiul curăţat se trece prin presa de usturoi,se adaugă baza de mâncăruri si se pisează(freacă)până la obţinerea unei paste omogene.Apoi se adauga uleiul si zeama de lămâie.Se amesteca energic până la încorporarea completă.Apoi se adaugă smântâna si se amestecă din nou.Se completează cu apă până la 150 de g.
Menţiuni:In loc de bază de mâncăruri se poate folosi cu succes vegeta sau sare iodată.In loc de yeama de lămâie se poate folosi oţet alimentar.In funcţie de gust se poate mări sau scadea cantităţile de ingrediente.Un gust deosebit se obţine cu uleiul de măsline.Se mai poate folosi si anumite mirodenii ca:busuioc,coriandru,măghiran,rozmarin,etc.La peşte se poate adăuga vin alb sau la carne de porc şi vita,puţin vin roşu in loc de apă.Succes!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii