autor:

Fara foto

» » Aperitive

Mujver turcesc - chiftelute de dovlecei

Autor: magdalena özlem (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 21 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magdalena özlem (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 21 mai 2007

Ingrediente
1 kg dovlecei, 4 oua, 1 leg marar, 1 leg patrunjel, faina cat cuprinde, 250 gr telemea nu prea grasa, sare piper negru şi roşu iute

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se dau dovleceii prin razatoare (prin cea mai mare), se pune ıntr-un vas de sticla sau de portelan (nu metal), se adauga ouale, se adauga branza, se adauga condimentele (puneti mai mult fiindca atunci cand adaugam faina slabeste gustul) se adauga sare si incet se adauga faina. Apoi. se amesteca, se face un aluat un pic mai gros decat aluatul de clatite apoi se incinge uleiul, se prajesc bine pe o parte si pe alta, dar nu prea repede, se scot, se pun pe un platou cu servetele pentru a se absoarbe uleiul. Se mananca dupa preferinte, fie reci, fie calde. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mujver turcesc - chiftelute de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Briose cu branza, morcov si dovlecel

Briose cu branza, morcov si dovlecel

Batem bine ouale si apoi adaugam treptat uleiul.Incorporam faina si praful de copt amestecand

6 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive
Fasole verde lata sau fideluta

Fasole verde lata sau fideluta

Se spala fasolea se pune peste apa clocotita si se lasa la fiert cca 30 min. Dupa care se pune fasolea

0 voturi    11 comentarii
55 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Hmmm, ce bunatate si ce bine arata!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 4 oua
  • 1 leg marar
  • 1 leg patrunjel
  • faina cat cuprinde
  • 250 gr telemea nu prea grasa
  • sare piper negru şi roşu iute

Raporteaza reteta

Retete
de magdalena özlem
Salata de brocoli

Salata de brocoli

Se spala brocoli, se pune deoparte o oala cu apa cand fierbe, in ea se adauga 1 lingura de sare,

45 voturi    3 comentarii
30 min
Salate diverse
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se ia carnea tocata, se pune ceapa, se pune orezul si condimentele, se framanta. Apoi, se fac chiiftelute

15 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Alinazik

Alinazik

Se coc vinetele in foc de carbuni sau pe aragaz la foc, se curata de coaja, se toaca cu cutitul,

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmmm, ce bunatate si ce bine arata!!!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Mini baghete umplute