Se spala toate legumele. Morcovii, sfecla rosie, ceapa si telina radacina se curata de coaja.
Se folosesc de preferinta borcane de 5 litri.Se taie rondele morcovii, se taie solzi ceapa, se taie rondele sfecla, se taie in jumatate ciupercile, se taie rondele telina , se rupe buchetele mici conopida, se taie rondele dovleceii.
Se pune pe fundul borcanului un fir de telina frunze.Se pun in borcane legumele, de preferinta in mijlocul borcanului se aseaza gogonelele si castravetii, iar pe margine se aseaza rondelele de morcovi, telina, dovlecei si sfecla, bucatele de ceapa si conopida si jumatatile de ciuperci.
Cateii de usturoi se taie in jumatate si se pun cate 5-6 jumatati la borcan, impreuna cu betigase de hrean.Deasupra se pune un manunchi mic de marar uscat.
Dupa ce s-au umplut borcanele, se pun 20 litri apa intr-o oala la fiert. Se adauga 1 litru otet din vin, boabele de mustar, foile de dafin si se lasa pana clocoteste.
Se ia oala de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se pune amestecul cu polonicul in borcane si se lasa 24 de ore descoperite. A doua zi se completeaza amestecul , se inchid borcanele si se pun in camara.
Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii