autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Muraturi asortate la butoi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Ingrediente
Castraveti, 2 legaturi frunze de telina, 1 legatura leustean, 3 capatini usturoi curatat, 1 kg morcovi taiati rondele, 4 conopide, un pumn piper, 2-3 buc mari de hrean, 4-5 ardei iuti, 2 crengute visin, marar uscat, cimbru uscat, , Mai tarziu:, gogonele, 2-3capatini de varza alba, 2 capatini de varza rosie, 1 gutuie.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

50 voturi

Mod de preparare

Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs.
Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de cimbru, marat, cativa catei de usturoi, 2 ardei iuti si o crenguta de visin. Cladim peste ele o parte din castraveti apoi buchetele de conopida , rondele de morcovi, marar , ardei iute ,usturoi, cimbru si din nou castraveti si conopida.Punem hrean, frunze de telina si de leustean , crenguta de visin si un pumn de piper.
Intr-o oala de 10 l punem apa si la fiecare l/apa punem 1 lingura cu sare. Apa trebuie sa fie putin calduta. O rasturnam peste muraturi astfel incat acestea sa fie depasite cu doua degete cu apa.
Deasupra muraturilor punem o farfurie sau o scandura si o greutate care sa lase legumele scufundate in apa.
Peste o perioada de timp, cand gasiti in piata cele necesare adaugati gogonelele, varza de doua felurisi gutuia taiata felii.Daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa cu sare.
Se tine butoiul acoperit la rece dupa ce s-au murat legumele.
Pofta buna !

PS. castraveti si gogonele atatia cat va plac ...nu conteaza cantitatea !
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate la butoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii in suc de rosii galbene

Rosii in suc de rosii galbene

Rosiile spalate,le pun intr-un vas cu apa si putina sare sa clocoteasca 3-4min;dupa ce s-au racit,le

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
ZACUSCA DE GHEBE

ZACUSCA DE GHEBE

Se ideparteaza partea inferioara a cuibului de ghebe. Se spala in foarte multe ape pana se indeparteaza

103 voturi    14 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionel Bonda , 20 martie 2014

    Nu se vintura periodic saramura?

  • Fara foto

    ita ciorecan seracovan , 01 octombrie 2013

    langa o friptura de porc sant nemaipomenite...hai si langa o fasole cu ciolan afumat...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2013

    fffffffffff buni,excelenti!

    • Fara foto

      micky andreescu , 19 octombrie 2009

      Sunt super!!!!!!! Si eu folosesc reteta aceasta si sunt nemaipomenite! Eu pun si sfecla rosie si astfel castraveciorii vor fi roz in interior!:P Pofta buna!;)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Vai ce curcubeu de culori, tare frumos Sidy, cred ca sunt minunate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Ce cautare vor avea la iarna!!

    • Fara foto

      felicia , 29 septembrie 2009

      un amestec de culoare si gust.felicitari

    • Fara foto

      lucia , 28 septembrie 2009

      sunt gustoase aceste muraturi .felicitari

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Sunt foarte bune aceste muraturi, au mare succes peste iarna.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Am sa fac si eu !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      O adunare generala pe cinste...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

50 voturi

Ingrediente

  • Castraveti
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 1 legatura leustean
  • 3 capatini usturoi curatat
  • 1 kg morcovi taiati rondele
  • 4 conopide
  • un pumn piper
  • 2-3 buc mari de hrean
  • 4-5 ardei iuti
  • 2 crengute visin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • Mai tarziu:
  • gogonele
  • 2-3capatini de varza alba
  • 2 capatini de varza rosie
  • 1 gutuie.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

ita ciorecan seracovan

langa o friptura de porc sant nemaipomenite...hai si langa o fasole cu ciolan afumat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii galbene