Muraturi asortate la butoi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Muraturi asortate la butoi

Ingrediente

  • Castraveti
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 1 legatura leustean
  • 3 capatini usturoi curatat
  • 1 kg morcovi taiati rondele
  • 4 conopide
  • un pumn piper
  • 2-3 buc mari de hrean
  • 4-5 ardei iuti
  • 2 crengute visin
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • Mai tarziu:
  • gogonele
  • 2-3capatini de varza alba
  • 2 capatini de varza rosie
  • 1 gutuie.

Mod de preparare

Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.Frunzele se spala si se lasa la scurs.

Pe fundul butoiului bine spalat se pun frunze de cimbru, marat, cativa catei de usturoi, 2 ardei iuti si o crenguta de visin. Cladim peste ele o parte din castraveti apoi buchetele de conopida , rondele de morcovi, marar , ardei iute ,usturoi, cimbru si din nou castraveti si conopida.Punem hrean, frunze de telina si de leustean , crenguta de visin si un pumn de piper.

Intr-o oala de 10 l punem apa si la fiecare l/apa punem 1 lingura cu sare. Apa trebuie sa fie putin calduta. O rasturnam peste muraturi astfel incat acestea sa fie depasite cu doua degete cu apa.

Deasupra muraturilor punem o farfurie sau o scandura si o greutate care sa lase legumele scufundate in apa.

Peste o perioada de timp, cand gasiti in piata cele necesare adaugati gogonelele, varza de doua felurisi gutuia taiata felii.Daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa cu sare.

Se tine butoiul acoperit la rece dupa ce s-au murat legumele.

Pofta buna !

PS. castraveti si gogonele atatia cat va plac ...nu conteaza cantitatea !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise