autor:

Cristina

» » Mancaruri cu carne

Musaca

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
- 1kg cartofi, - 1kg carne tocata (eu am folosit amestec porc-vita), - 2 cepe grasune, - ulei pentru uns cratita, - 5 oua, - 300g smantana, - o jumatate pahar lapte, - o lingura faina, - sare, piper proaspat macinat, cimbru uscat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Musacaua este o mancare foarte usor de facut si foarte gustoasa. Sunt mai multe variante care circula prin caietele gospodinelor, care mai de care mai buna si mai diferita. Varianta aceasta eu o fac cel mai des.

Incingem cuptorul.
O cratita incapatoare si cu peretii mai inalti se unge cu ulei. Intr-o alta cratita se pune la calit ceapa taiata marunt. Cand e sticloasa, adaugam carnea tocata si lasam pe foc mic, amestecand des. Cand carnea isi schimba culoarea, adaugam condimente dupa gust, mai lasam un pic pe foc, apoi dam la o parte.
Cartofii se curata de coaja si se taie feliute subtirele. Cu aceste feliute vom acoperii fundul cratitei unse cu ulei, formand astfel un strat.
Peste acest prim strat vom pune jumatate din carnea calita cu ceapa si condimente, apoi un alt strat de feliute de cartofi, cealalta jumatate de carne, terminand cu un strat de feliute de cartofi.
Deasupra si in interior se mai pot pune feliute de rosii si de ardei. Turnam o cana de apa (cca 300ml) si acoperim cratita cu o folie de aluminiu careia ii facem doua gaurele mici (pentru abur). Bagam la cuptor la foc potrivit si lasam pana sunt toate fierte (cca 40/50 minute). Scoatem cratita din cuptor si turnam peste cartofi 3 oua batute cu smantana si cu laptele. Celelalte doua oua le amestecam cu faina si le turnam la sfarsit peste cartofi. Mai lasam totul la cuptor pana se formeaza deasupra o crusta frumoasa si colorata. Este foarte buna si calda si rece. Rece se taie mai frumos in felii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata

Musaca de cartofi cu carne tocata

Bucatile de carne le dam prin masina de tocat si le amestecam sa se omogenizeze. Prefer sa macin

26 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca

Musaca

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg

1 vot    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    O bunãtate!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Arata foaerte bine !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte gustoasa.

    • Fara foto

      Cristina , 31 mai 2010

      Dupa cum spuneam, cate bordee, atatea obicee :)

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      O mancare foarte buna! Eu prefer sa mai adaug si ceva suc de rosii, sa iasa mai acrisoara.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • - 1kg cartofi
  • - 1kg carne tocata (eu am folosit amestec porc-vita)
  • - 2 cepe grasune
  • - ulei pentru uns cratita
  • - 5 oua
  • - 300g smantana
  • - o jumatate pahar lapte
  • - o lingura faina
  • - sare
  • piper proaspat macinat
  • cimbru uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Mic dejun cu norisor

Mic dejun cu norisor

Incingem cuptorul. In tava captusita cu hartie de copt incepem montarea bazei norisorului. Prima

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

O bunãtate!!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute cu carne de pui si sunca