autor:

Cristina

» » Mancaruri cu carne

Musaca

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
- 1kg cartofi, - 1kg carne tocata (eu am folosit amestec porc-vita), - 2 cepe grasune, - ulei pentru uns cratita, - 5 oua, - 300g smantana, - o jumatate pahar lapte, - o lingura faina, - sare, piper proaspat macinat, cimbru uscat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Musacaua este o mancare foarte usor de facut si foarte gustoasa. Sunt mai multe variante care circula prin caietele gospodinelor, care mai de care mai buna si mai diferita. Varianta aceasta eu o fac cel mai des.

Incingem cuptorul.
O cratita incapatoare si cu peretii mai inalti se unge cu ulei. Intr-o alta cratita se pune la calit ceapa taiata marunt. Cand e sticloasa, adaugam carnea tocata si lasam pe foc mic, amestecand des. Cand carnea isi schimba culoarea, adaugam condimente dupa gust, mai lasam un pic pe foc, apoi dam la o parte.
Cartofii se curata de coaja si se taie feliute subtirele. Cu aceste feliute vom acoperii fundul cratitei unse cu ulei, formand astfel un strat.
Peste acest prim strat vom pune jumatate din carnea calita cu ceapa si condimente, apoi un alt strat de feliute de cartofi, cealalta jumatate de carne, terminand cu un strat de feliute de cartofi.
Deasupra si in interior se mai pot pune feliute de rosii si de ardei. Turnam o cana de apa (cca 300ml) si acoperim cratita cu o folie de aluminiu careia ii facem doua gaurele mici (pentru abur). Bagam la cuptor la foc potrivit si lasam pana sunt toate fierte (cca 40/50 minute). Scoatem cratita din cuptor si turnam peste cartofi 3 oua batute cu smantana si cu laptele. Celelalte doua oua le amestecam cu faina si le turnam la sfarsit peste cartofi. Mai lasam totul la cuptor pana se formeaza deasupra o crusta frumoasa si colorata. Este foarte buna si calda si rece. Rece se taie mai frumos in felii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt impreuna cu oul si condimentele.Se pune intr-un vas cu

15 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne de curcan

Musaca de cartofi cu carne de curcan

Am tocat cepele marunt si le-am pus la calit in ulei de masline iar cand au capatat o culoare usor

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    O bunãtate!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Arata foaerte bine !

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Foarte gustoasa.

    • Fara foto

      Cristina , 31 mai 2010

      Dupa cum spuneam, cate bordee, atatea obicee :)

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      O mancare foarte buna! Eu prefer sa mai adaug si ceva suc de rosii, sa iasa mai acrisoara.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • - 1kg cartofi
  • - 1kg carne tocata (eu am folosit amestec porc-vita)
  • - 2 cepe grasune
  • - ulei pentru uns cratita
  • - 5 oua
  • - 300g smantana
  • - o jumatate pahar lapte
  • - o lingura faina
  • - sare
  • piper proaspat macinat
  • cimbru uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Mic dejun cu norisor

Mic dejun cu norisor

Incingem cuptorul. In tava captusita cu hartie de copt incepem montarea bazei norisorului. Prima

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

O bunãtate!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Rulada din fleica de porc