autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Musaca ardeleneasca de cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 aprilie 2013

Ingrediente
800 g carne tocata amestec, 1 kg cartofi, 2-3 oua, 250 ml smantana, 1 ceapa, 4 catei usturoi, 200 ml bulion facut in casa, 2 linguri pasta de gogosari, 200 g cascaval, 70 g unt, patrunjel verde, marar verde, sare, piper, chilli

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

22 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem solzisori.Curatam usturoiul si il taiem feliute.
Intr-un wok topim o lingurita de unt in care vom sota ceapa si usturoiul pina devin sticloase.
Adaugam carnea tocata, pasta de gogosari, asezonam si amestecam bine.
Punem si bulionul si lasam sa se prajeasca carnea cam 10-15 minute.
Curatam cartofii si ii taiem felii de 4-5 mm.
Tinem cartofii in apa rece cateva minute pina ii vom folosi.
Tocam marunt verdeturile si adaugam jumatate din ele deasupra carnii prajite.
Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam in el un rand de cartofi taiati felii( i-am scos din apa si s-au scurs pe un servet de hartie).
Peste cartofi punem jumatate din cantitatea de carne tocata si cu ajutorul unei lingurite punem cateva motzuri de smantana , peste carnea tocata.
Presaram putina verdeata si radem cascaval deasupra.
Punem al doilea rand de cartofi, carnea tocata ramasa, nivelam cu ajutorul unei linguri, apoi adaugam smantana, verdeata si cascaval ras.
Batem bine ouale, adaugam smantana ramasa , o amestecam bine cu ouale si o rasturnam peste ultimul strat cu cartofi care este deasupra, apoi radem cascavalul ramas, presaram verdeata si cateva bucatele de ardei rosu taiat cubulete.
Cuptorul a fost incalzit la 180 de grade in prealabil.
Dam vasul la cuptor pentru aproximativ o ora pina se coace musacaua si se face o crusta frumos coapta, aramie, deasupra.
Servim musacaua cu smantana linga sau cu salata verde.
Pofta mare !

Mai multe poze, la mine pe blog:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/04/musaca-ardeleneasca-de-cartofi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca ardeleneasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Puiul, spalat si transat, se pune la fiert in apa cu sare. Ceapa tocata marunt, morcovii taiati

0 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Arme sfaramate

Arme sfaramate

Punem intr-o tigaie cartofii fierti si adaugam putin ulei si o jumatate de ceasca de apa si punem

1 vot    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela_Popescu

    Mihaela_Popescu (Maestru bucatar) , 01 iunie 2017

    Gustul a fost asa cum mi-l aminteam :). Eu am preferat sa fac cartofii piure.

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 23 februarie 2015

    Cu mare drag !

  • Fara foto

    Broștic Bela , 21 februarie 2015

    Am so incerc ms de reteta

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 18 mai 2014

      Sa va fie de bine si de sanatate !

    • Fara foto

      Vali Ciornea , 13 mai 2014

      foarte gustoasa -am facut azi

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 12 mai 2014

      Carmina Alawi cu mare placere ! Sa va fie de bine....

    • Fara foto

      Carmina Alawi , 12 mai 2014

      AM INCERCAT MUSACAOA ARDELENEASCA M-IA IESIT SUPER GUSTOASA MULTUMESC PENTRU RETETA

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 06 mai 2014

      Sigur are sa-ti placa !

    • Fara foto

      Carmina Alawi , 05 mai 2014

      AM SA INCERC SPER CA ESTE GUSTOASA

    • Fara foto

      Mirela Solchea , 05 noiembrie 2013

      o sa incercam...cred ca este gustoasa1

    • Fara foto

      Ioana Cadar , 04 noiembrie 2013

      am facut si ei, este foarte gustoasa ;)

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2013

      Foarte buna musacaua imi face o pofta teribila.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

22 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne tocata amestec
  • 1 kg cartofi
  • 2-3 oua
  • 250 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 200 ml bulion facut in casa
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 200 g cascaval
  • 70 g unt
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • chilli

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mihaela_Popescu (Maestru bucatar)

Gustul a fost asa cum mi-l aminteam :). Eu am preferat sa fac cartofii piure.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe cu piersici