Curatam ceapa si o taiem solzisori.Curatam usturoiul si il taiem feliute.
Intr-un wok topim o lingurita de unt in care vom sota ceapa si usturoiul pina devin sticloase.
Adaugam carnea tocata, pasta de gogosari, asezonam si amestecam bine.
Punem si bulionul si lasam sa se prajeasca carnea cam 10-15 minute.
Curatam cartofii si ii taiem felii de 4-5 mm.
Tinem cartofii in apa rece cateva minute pina ii vom folosi.
Tocam marunt verdeturile si adaugam jumatate din ele deasupra carnii prajite.
Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam in el un rand de cartofi taiati felii( i-am scos din apa si s-au scurs pe un servet de hartie).
Peste cartofi punem jumatate din cantitatea de carne tocata si cu ajutorul unei lingurite punem cateva motzuri de smantana , peste carnea tocata.
Presaram putina verdeata si radem cascaval deasupra.
Punem al doilea rand de cartofi, carnea tocata ramasa, nivelam cu ajutorul unei linguri, apoi adaugam smantana, verdeata si cascaval ras.
Batem bine ouale, adaugam smantana ramasa , o amestecam bine cu ouale si o rasturnam peste ultimul strat cu cartofi care este deasupra, apoi radem cascavalul ramas, presaram verdeata si cateva bucatele de ardei rosu taiat cubulete.
Cuptorul a fost incalzit la 180 de grade in prealabil.
Dam vasul la cuptor pentru aproximativ o ora pina se coace musacaua si se face o crusta frumos coapta, aramie, deasupra.
Servim musacaua cu smantana linga sau cu salata verde.
Pofta mare !
Mai multe poze, la mine pe blog:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/04/musaca-ardeleneasca-de-cartofi.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii